Aktywne Wpisy
Karetkarz +38
Prośba o #wykopefekt
Mam na imię Michał. Wczoraj poszedłem do lasu, zrobiłem stryczek i powiesiłem się. Dusiłem się przez krótszą chwilę po czym spadłem. W przypływie adrenaliny pojechałem na SOR do wojskowego szpitala z ogromnym bólem gardła (pętla zacisnęła mnie się na szyji, ale nie miałem przy sobie noża i musiałem rozluźnić kabel ręcznie). Po przyjęciu na SOR "zbadała" mnie pani doktor i dlatego też powstaje ten wpis.
Skłamała pani pisząc, że
Mam na imię Michał. Wczoraj poszedłem do lasu, zrobiłem stryczek i powiesiłem się. Dusiłem się przez krótszą chwilę po czym spadłem. W przypływie adrenaliny pojechałem na SOR do wojskowego szpitala z ogromnym bólem gardła (pętla zacisnęła mnie się na szyji, ale nie miałem przy sobie noża i musiałem rozluźnić kabel ręcznie). Po przyjęciu na SOR "zbadała" mnie pani doktor i dlatego też powstaje ten wpis.
Skłamała pani pisząc, że
DROP_TABLE_Usernames +102
Cholera jasna mireczki nie wierzę co się stało właśnie (ʘ‿ʘ) wchodzę teraz rano na maila, a tam wiadomość od firmy, z którą miałem rozmowę tydzień temu no i kurde przyjęli mnie! (。◕‿‿◕。)
Od jutra będę oficjalnie Junior Java Developerem, po dobrych kilku latach #neet w końcu wyszedłem z tego bagna
Niestety mam też smutną wiadomość dla niektórych mireczków, którzy mnie zdążyli
Od jutra będę oficjalnie Junior Java Developerem, po dobrych kilku latach #neet w końcu wyszedłem z tego bagna
Niestety mam też smutną wiadomość dla niektórych mireczków, którzy mnie zdążyli
#pieklokobiet #bekazpisu
Zresztą- jak wspomniałam, ja nie jestem za różnym wiekiem emerytalnym.
Nie jestem też entuzjastką parytetów, budzą moje mocno mieszane uczucia. Jeszcze sobie wyrabiam ostetczne zdanie na ten temat.
Wg mnie obie płcie, z racji samej płci, kulturowo i biologicznie są obarczone wieloma róznicami- również takimi, które je z racji tej płci w jakiś sposób obciążają.
Komentarz usunięty przez autora
Wydaje mi się, że gdyby były liczone normalnie, tj 'odłożona' suma/ pozostały czas życia w latach, to wcale nie były by atrakcyjne, bo przecież odkłada się jakieś 50% mniej i do tego planuje się żyć na emeryturze jakieś 2 razy dłużej. To powinny wychodzić 4 razy niższe kwoty na rok, czy na miesiąc.
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest?
Komentarz usunięty przez autora
Jak sam zauważyłeś- z OPem wyjaśnione.
Co do Twojego przykładu- ja akurat nie do końca to kupuje. Tzn. wiem, co masz na myśli. Fajnie by było, żeby wypłacanie świadczeń było bardziej precyzyjne dopasowane do faktycznej długości życia. Jest to generalnie w interesie wszystkich „zrzucających się”, żeby sami, jako jednostka wykorzystali na emeryturze kwotę jak najbardziej
@asdfghjkl: dokładnie. Ludzie tak się tą emeryturą srają jakby całe życie na nią czekali. Emerytura to jest zasiłek na końcówkę życia. Żyjecie teraz i nie czekajcie na emeryturę. Ja nie zakładam w ogóle emerytury. Mogę jej nie doczekać albo nigdy nie przestać pracować. A oszczędności i majątek to się powinno mieć zawsze bo nigdy nie wiecie
@hellyea: Ale żadne badanie nie jest w stanie wykazać jak długo kto będzie żyć, a tutaj już mamy gotową statystykę która uśrednia cały rynek. I ja rozumiem wszystko, że nie mogą tak zrobić bo kobiety zaczęłyby otrzymywać głodowe emerytury i zacząłby się burdel i pokazywanie w TV każdego faceta w podeszłym wieku że o ten
@inflacja_biedaku: podobnie u mnie. Na emeryture ide kiedy mi sie podoba a nie kiedy osiągnę jakis mityczny wiek. Także w życiu działam tak, żeby moć udać się za zasłużony spoczynek w momencie w którym mnie się zachce. Nie mam zamiaru złamanego grosza odbierać bo to jak by ci ktos w morde napluł.
Mnóstwo pytań, tak mało odpowiedzi odpowiedzi :D ja się nie podejmuję. Nie zrozum mnie źle- dla mnie zeozumiałe jest, że
Każdy ma swoją perspektywę. Dlatego te tematy nie sa takie proste i 0/1.
Co w związku z tym, że kobieta może przejąć emeryturę męża? Mąż może to samo zrobić. A teraz będzie można brać dwie i będzie do
Ja akurat nie poparłabym uzależnienia wieku emerytalnego od ilości urodzinych dzieci.