Aktywne Wpisy

Hamza +133
#heheszki #bekazpalaczy #humorobrazkowy
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
źródło: PAL1
Pobierz
youngP +176
prawie 5 a dalej ciemno :/ wiosna i lato trwają za krótko w tym kraju

Niby nie najniższa półka, a taki zawód.
Nie widzi mi się fatygowanie 2x do roku i płacenie 500 PLN/rok na wymianę opon. Poza tym większość zimy to błoto i woda na asfalcie, a nie śnieg – tu zimówki podobno średnio się sprawdzają – dobre są tylko do śniegu.
Jednak parę(naśnie) dni w roku w moim zadupiu, na drodze do pracy (20 km) poleży śnieg i ogólnie wolał bym żyć a z ostatnimi wielosezonami po 2 latach eksploatacji średnio to widzę.
#opony #motoryzacja #samochody
źródło: 2023-08-24 10_42_37-Window
PobierzMoże nie jesteśmy w strefie euro, ale u nas podobnie (zielone to czysty zysk firm).
źródło: wyc1-4
Pobierza tak koszt ponoszę raz przy montażu opon i wyważeniu.
Mam samochód "B" na budowę - 2 lata jeżdżę na nalewkach zimowych cały rok i bieżnik prawie jak nowy. Sprzedawca tego samochodu był wulkanizatorem i się chwalił że znalazł "czarne złoto" wzór opon i chyba miał rację ( ͡º ͜ʖ͡º)
@SpalaczBenzyny: 100% racji, potwierdzam po jednym zjechanym komplecie, ostatnia zima to był dramat.
W skrócie - trafiłeś na felerny komplet, albo zakładałeś opony wyprodukowane 2-3 lata wcześniej i faktycznie stwardniała guma. Ja na swoich oponach przejachałem 92tys. km w ciągu 4,5 roku. Mają 4,5mm bieżnika - to na zimę już zbyt mało, stąd decyzja
@epicentrum_chaosu
@r5678 miałem napisac że moje GY tez maja płatek sniegu na tle 3 szczytów.