Wpis z mikrobloga

619 936 + 4 + 4 + 234 = 620 178

Dziś z kuplami pojechaliśmy rowerami do #warszawa i mam takie pytanie do Warszawiaków a w szczególności do Warszawskich rowerzystów, wy tak żyjecie na co dzień? Z taką infrastrukturą? Z takimi kierowcami? Ze słupkami pośrodku DDR? Z niewidocznymi krawężnikami między DDR a drogą? Z tymi korkami i spalinami?
Ile czasu zajmuję wam wyjazd z domu poza miasto, do jakichś fajnych asfaltów?

#rowerowyrownik #rusztorun #szosa

Skrypt | Statystyki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@i-marszi: zyjemy bo musimy. Ale jest lepiej z kazdym rokiem. Ale tez nie wiem o jakich kraweznikach mowisz, wszystkie moje trasy maja ladne zjazdy. Ni chyba że jezdzisz przecinakiem na centymetrowej oponie, ale to juz pretensje powinieneś mieć do siebie że bierzesz rower wymagający torowych warunkow na miasto
  • Odpowiedz
  • 0
@AbaddonLincoln:
Ja to spokoje wyjeżdżam z miasta, bez stresu. W dowolnym kierunku (mieszkam prawie w centrum) mam coś koło maks 10-15 minut, do rogatek w zasadzie asfaltowe DDR a potem gminne i powiatowe szosy. Te gminne drogi z roku na rok są coraz lepsze!
  • Odpowiedz
  • 2
@i-marszi Trzeba wiedzieć, którędy jeździć ;) W Warszawie jest dużo porządnej infrastruktury rowerowej, ale są też miejsca, a czasami nawet osiedla / dzielnice gdzie jest źle, ale bardzo powoli się to zmienia, DDR z kostki zastępowane są asfaltem, nowe projekty organizacji ruchu robione są z głową. Niestety podwarszawskie gminy to dalej tragedia.
  • Odpowiedz
  • 0
@i-marszi ten fragment ze zdjęcia to jest chyba rodzynek. Był dość szeroko komentowany, w sumie ciekawe co tam się zimą dzieje :D
Żeby wyjechać z na południe do Południowej obwodnicy Warszawy gdzie można na spokojnie pojeździć schodzi mi się z 20 minut.
  • Odpowiedz
Te, gówna, 2 cm nad jezdnie wystają

@i-marszi: przeszkoda nie do pokonania ( ͡° ͜ʖ ͡°) na szosie z opona 25mm tego nawet nie poczuje, nie mówiąc o innych rowerach
  • Odpowiedz
Ile czasu zajmuję wam wyjazd z domu poza miasto, do jakichś fajnych asfaltów?

@i-marszi: 15 min? na wilanów a potem to z górki :D
  • Odpowiedz