Futro wygląda zwyczajnie niezdrowo @sots Ciężko ocenić na tym zdjęciu ale prawidłowo powinno wyglądać jak tego tu w tle miglanca - nie chodzi mi o jakość piasku tylko piasek wgl ;p mój tak wygląda po tygodniu bez (:
@masterdick: ja mam dwie szynszyle (z innej hodowli) i myje je tak samo często. Jedna ma futro wręcz doskonałe a druga mega przeciętne a na nic chora nie jest. (no i też ta z mniej zadbanym futrem ma problemy z higieną, nie piłuje paznokci itd.)
Wiadomo, że ta szynszyla ze zdjęcia mega zadbanego futra nie ma, ale też nie wygląda jakby nigdy piasku nie widziała
@masterdick: myje je = daje im miskę z piaskiem na przedpokoju i czekam aż się wykąpią (jak rodzice/opiekunowie "kąpią dzieci" to też raczej im wszystkiego nie czyszczą jak są już trochę starsze). Czasem im dawałem do klatki albo na wybiegu ale później miałem katar
A ten moon dust jakiś drogi nie jest. Możliwe, że stestuję
źródło: IMG_7706
PobierzCiężko ocenić na tym zdjęciu ale prawidłowo powinno wyglądać jak tego tu w tle miglanca - nie chodzi mi o jakość piasku tylko piasek wgl ;p mój tak wygląda po tygodniu bez (:
źródło: IMG_9370
PobierzWiadomo, że ta szynszyla ze zdjęcia mega zadbanego futra nie ma, ale też nie wygląda jakby nigdy piasku nie widziała
A ten moon dust jakiś drogi nie jest. Możliwe, że stestuję