Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
wg konwencji wiedeńskiej auto musi spełniać kryteria z kraju rejestracji

@programista15cm: czyli co, nawet jak są tutaj ponad rok, to nie muszą przechodzic polskich przeglądów corocznych?
  • Odpowiedz
  • 8
@programista15cm: i jak to w ogóle dziala? Policjant jak widzi czerwone kierunkowskazy, które w Polsce są nielegalne, to zanim zatrzyma np. samochód z Nigru to musi wygooglować czy tam jest to legalne czy nie?
  • Odpowiedz
  • 2
mogą na Ukrainie przechodzić. Poza tym skąd wiesz że są ponad 6 msc?

@programista15cm: nie wiem, dlatego napisałem "NAWET jak są tutaj ponad rok, to nie muszą przechodzic polskich przeglądów corocznych?"
  • Odpowiedz
  • 3
@masz_fajne_donice: ale w UK nie ma przepisu tego zabraniającego, tj. możesz w UK zarejestrować samochód z kierownicą na lewej stronie i jeździć. A w Polsce nie możesz zarejestrować samochodu (i legalnie przejść badania) jak masz czerwone kierunkowskazy
  • Odpowiedz
@Gaahl75:

Ej jak to jest, że od półtora roku jest już ta cała wojna na Ukrainie, więc to nie jest świezy temat, a w Polsce wciąż jeżdżą samochody na ukraińskich blachach z praktycznie czarnymi od przyciemniania szybami z przodu oraz z czerwonymi kierunkowskazami? Dosłownie za każdym razem jak wyjezdzam na miasto samochodem, to widze ukrainski samochod mający te dwa defekty, za które mi policja by zabrała dowód rejestracyjny minutę po
  • Odpowiedz
jak policjant ustala czy w tym Nigrze można mieć czerwone kierunkowskazy czy nie? (

@Gaahl75: no dokładnei tak, sprawdza czy ten kraj ma podpisaną Konwencję Wiedeńską i jakie są u nich wymagania,
tak samo sprawdza tego kierowcę czy np. nie jest poszukiwany,
itd.. łaczą się po prostu "z bazą" :] ito jest ustalane... choć pewnie te kierunkowskazy to sam sobie jest w stanie ustalić,
drogówka generalnie ogarnia te tematy (przynajmniej
  • Odpowiedz