Wpis z mikrobloga

Ej jak to jest, że od półtora roku jest już ta cała wojna na Ukrainie, więc to nie jest świezy temat, a w Polsce wciąż jeżdżą samochody na ukraińskich blachach z praktycznie czarnymi od przyciemniania szybami z przodu oraz z czerwonymi kierunkowskazami? Dosłownie za każdym razem jak wyjezdzam na miasto samochodem, to widze ukrainski samochod mający te dwa defekty, za które mi policja by zabrała dowód rejestracyjny minutę po wyjechaniu z garażu??? Czy Ukraińcy mają jakieś specjalne prawa? (pytam serio, bo nie wiem, oni może nie musza dostosowywać samochodów do standardów europejskich?). #motoryzacja #ukraina #samochody #wojna #ukraincy
  • 30
@Ytaremtujest: No to mnie rozwala na łopatki, widzę amerykańca na polskich blachach i ma czerwone migacze XDXD Przecież to powinni madnat wlepić porządny kierowcy + udupić diagnostę że takie wałki kręci.
@Gaahl75: Bo Ukrainiec ma w Polsce większe prawa niż p0laczek, zapamiętaj to sobie i nie zadawaj więcej głupich pytań. Owszem istnieje obowiązek rejestracji auta w Polsce wg lokalnych przepisów jeśli pobyt obcokrajowca trwa dłużej niż 6 miesięcy, ale dla Ukraińców jest przyzwolenie żeby ponad 6 mc jeździli na ukraińskich blachach autami bez badań i z przyciemnianymi przednimi szybami, za co p0laczków surowo się ściga. Jesteśmy sługami narodu Ukraińskiego i za ratowanie
@Gaahl75: toć nasza policja nie zatrzymuje Lambo i innych takich za brak tablicy rejestracyjnej z przodu. G klasy mają wystające koła i też nic. Kanały jak Budda TV pokazują drifty po mieście i nic. A Ukraińców będą łapać XD