Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Na socjalach często mi się reklamowały sodastream i te koncentraty, słyszałem też od 2 ziomków z roboty że to mają i że jest spoko. No dobra, ale mój żymiański zmysł kupiecki mi podpowiada, że jak coś się tak reklamuje, to pewnie próbuje mnie wmanewrować w kupienie jakiegoś drogiego klamota, który tak naprawdę nie jest do niczego potrzebny. Zrobiłem risercz i faktycznie tak jest. Myślałem, że ta maszyna miesza tą colę z wodą ale gdzie tam, to jest tylko po to, by podstawić butelkę i kliknąć kilka razy by ją nagazować. W dodatku naboje CO2 starczają na miesiąc i są drogie. Samo urządzenie kilka stów. No to się gońcie na drzewo z takimi pomysłami.
Ale, ale.
Co jeżeli bym po prostu kupił zwykłą mocno gazowaną mineralkę i do niej wlał ten koncentrat? Jak pomyślałem tak zrobiłem. Koncentrat najtaniej znalazłem za 18 zł, żywiec mocno gazowany w kaufie kosztuje 1,85 zł. No i dwie ładne litrowe butelki z Brity, 80 zł jednorazowo. Litrowe są idealne bo na miarce w koncentracie jest linia ile tego dać do 1L wody. Producent deklaruje, że z jednej butelki koncentratu zrobisz do 9L napoju i to jest zgodne z prawdą. Mi wyszło nawet 11L bo nie potrzebuję aż tak dosłodzonej, w smaku jest w zasadzie nie do odróżnienia od zwykłej sklepowej Pepsi Max. No ale na początek polecam robić do tej drugiej od góry kreski na miarce, a potem sobie dać więcej albo mniej według preferencji. Najpierw wlewam wodę do butelki, potem powoli koncentrat z miarki, zakręcam, ze 3 razy obracam 360* żeby wymieszać i fru do lodówki.
Cena sklepowej pepsi: 9,49 zł w lidlu, 9,39 w kaufie. Promki są już rzadko, szczególnie na pepsi MAX. Na zwykłą słodzoną cukrem częściej są.
Cena 2L pepsi robionej w ten sposób: 6,46 zł (1/3 taniej). A jakbyś chciał ją w litrowych butelkach brać to już w ogóle masakra.
Pozostałe zalety:
+Zawsze zimna, taka butelka z Brity dużo dłużej trzyma chłód napoju niż cieniutki plastik sklepowej butelki
+Wypijesz jedną to od razu napełniasz i dajesz do lodówki a w tym czasie bierzesz z niej zimną drugą
+Możesz zmienić dozowanie koncentratu według uznania
Wady:
-Nie plusujcie tego nie wiadomo jak, bo koncentraty zdrożeją xD
źródło: sodastream-koncentrat-napoju-pepsi-max-440-ml-b-iext134156394
Pobierz@AntyMoron: No ale to trzeba roźcieńczyć a nie prosto z butli pić
źródło: front_en.3.full
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Adolf_HODLer: a co lepsze w fabryce SodaStream pracują razem ramię w ramię: Żydzi, Muzułmanie i Palestyńczycy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@jarokoxu: Czekaj, chcesz mi powiedzieć, że pomimo stale rosnącego zainteresowania SodaStreamem (wg Google Trends) dopiero teraz ktoś wpadł na to, że oni wcale nie sprawdzają, czy koncentratu nie wlewa się bezpośrednio do innej wody i że wychodzi to taniej, niż kupowanie napojów (nie żeby to była podstawa istnienia SodaStreama xD), a ogarnięcie tego nazywane jest "kminą"? Ja p------e, elita internetu XD
źródło: 3525
Pobierzja mam w domu dwie butle. jedna mi się kończy, podmieniam, a z pusta jadę do lokalnej firmy która wymienia mi ją.
koszt 20zl.
minus taki, że trzeba na początku zainwestować w butle. 2 są ok, 3 byłyby ideolo.
Na allegro też znajdziesz oferty wymiany.