Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To był prawdopodobnie mój ostatni Polandrock. Jak dla mnie ten festiwal już nie jest tym czym był wcześniej. Nigdy nie jeździłem na woodstocka dla muzyki, a raczej dla atmosfery. Kiedyś jeździliśmy ekipą co najmniej kilkunastu osób, a w tym roku ledwo udało mi się wyjechać z kilkoma osobami. Nawet nie chodzi o zmianę miejsca z Kostrzyna do Czaplinka, a o brak atmosfery. Dawniej z każdym mogłeś pogadać niezależnie kim był, ludzie byli dla siebie mili, było inkluzywnie, każdy mógł się poczuć jak u siebie. Polityka nie była tak nachalna jak teraz. Nie po to jadę na festiwal, żeby w kółko słuchać o polityce, j-----u PiSu i konfederacji.
Szczególnie że głosuję na konfederację, zresztą jak wielu innych kuców. Muzyka też idealnie pasuje pod gusta kuców, dziadkowy rock i metal.
Nie wiem jak to się stało, że w 2015 mogłeś popierać Korwina, PiS, PO czy kogo tam chciałeś i każdy na woodstocku miał na to w------e, a AD 2023 poglądy polityczne są najważniejsze na festiwalu muzycznym.
P------e jak lato z radiem.

Dzielcie się swoimi przemyśleniami dotyczącymi tegorocznej edycji Polandrocka.

#polandrock #woodstock #gorzkiezale #koncert #festiwal #rock #muzyka

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Spadaj piwsowki trolu

@Megasuper: sam spadaj polityczny agitatorze.to ty jesteś ten wujek na weselu co wódki nie wypije z kuzynem bo nie głosuje tak jak ty? Xd
  • Odpowiedz
nie to ty nie chcesz przyjechać na festiwal bo ludzie jebia PiS

@Megasuper: nie, to ty nie umiesz rozdzielić polityki od reszty życia. Weź nie zmuszaj innych do w----------a polityki nawet na festiwalu muzycznym, żyj i dać żyć innym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nigdy z nikim nie gadałem o polityce na Woodstocku, a jeżdżę od 10 lat. Może dlatego że mam stałą ekipę ~20 osób i nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba. Wiadomo, chodzi się po różnych wioskach, czasem do nas ktoś wpadnie, ale też nigdy z nikim nie dyskutowałem o polityce. Co najwyżej się pośmieszkuje z sytuacji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A wiesz dlaczego? Bo jeszcze nigdy od kąd Woodstock był organizowany nie było aż takiej patologii w polityce i publicznej niechęci do aktualnego rządu. Kiedyś mogli rozmawiać o zegarku kupionym za swoje pieniądze. Teraz materiału jest nieco więcej.
  • Odpowiedz
@Megasuper: ale po #!$%@? na festiwalu muzycznym rozmawiać o polityce? Polityka tylko dzięli ludzi, idea założycielska była inna. Ludzi trzeba jednoczyć, żeby było lepiej bo tylko tak można zbudować tożsamość narodowa i wspólnie poprawić byt.

Komuś chyba bardzo zależy, żebyśmy sobie wszyscy nawzajem skakali do gardeł.
  • Odpowiedz