Aktywne Wpisy
pearl_jamik +46
Deathspeace +48
Najlepsze jest to że ten kredyt 0% ma być dla singli do 35 roku życia xD jak masz 36 lat i jesteś singlem to już na swoje mieszkanie nie zasługujesz #nieruchomosci #kredythipoteczny
Wstyd żeby taki dajmy na to endokrynolog brał za konsultację 250zł gdzie ci powie idź se pan badania zrób i tarczycę pomaca :D To jest brak po prostu etyki, ceny wymyślone z kosmosu, wyzysk polaków.
Na nfz za 5 lat prywatnie za 250zł z 5 dni.
patologia lekarska kasta
Czy np dentyści ci to już są odklejeni konkretnie,zapewne większość ma kilka tysięcy dniówki...
Inny przykład idziesz na USG badanie 10min i nie masz 200zł TO JEST DRAMAT
Gruba przesada.
#pracbaza #stomatologia #przegryw #ankieta #medycyna
koniowały
Zgadzasz się?
@peszek_leszek: na przykład?
@LonNon: -
A teraz poszukaj sobie ile kosztuje sprzęt i materiały których używa dentysta, czy nowoczesny apart do USG. Przecież raty/leasing za takowy idą w grube tysiące złotych miesięcznie. Z tego zarobku trzeba też zapłacić chociażby za wynajem gabinetu czy pensję pracownika na
@LonNon: A budowlaniec-dekarz to musi kończyć maturę, studia medyczne, zdać egzamin, odbyć specjalizację, odbyć rezydenturę i wydać 1,2 mln na gabinet stomatologiczny? Czy jednak wystarczy, że pójdzie do roboty, nabierze doświadczenia i znajdzie pracę jako dekarz i cyk 8-10k brutto na spokojnie zarobi, bo braki na rynku? Albo taki magazynier z niepełnym podstawowym, który jest
Brak terminów oznacza tylko tyle, ze rząd dał takie limity na NFZ ze najbliższy termin jest za 5 lat. Bo skoro lekarz przyjmuje za 3h prywatnie to on ma czas ale nikt mu nie chce za to zapłacić (czytaj rząd czy tam państwowa kasa chorych)
@smk666: studia medyczne nie są ciężkie. Ciężko się dostać na medycynę ze względu na małą ilość miejsc (sztucznie zaniżana żeby na rynek nie weszło za dużo nowych lekarzy i nie spadły stawki) i ewentuałnie ciężko zdać u niektórych leśnych dziadów pracujących za kare jako nauczyciele akademiccy. Sam materiał nie jest ciężki do nauki, a na koniec nawet pracy dyplomowej nie trzeba pisać XD
Czy materiał jest trudny do zrozumienia? W większości nie.
Czy wymaga to mnóstwo samozaparcia, żeby pochłonąć ogromną ilość materiału? Tak, zdecydowanie.
Sam studiowałem jeden z uważam trudniejszych kierunków inżynierskich, a przynajmniej taką ma opinię, czyli automatykę i robotykę i uważam, że to była bułka z masłem w porównaniu do medycyny. Moje przygotowanie do sesji to mniej więcej przygotowanie mojej żony do egzaminu z
@SkrytyZolw: Jeśli za wypełnienie obecnie potrafią brać po 400 PLN (plus takie kwiatki jak liczenie dwóch powierzchni jednego zęba jako dwie plomby), a robi się to pół godziny, to matematyka jest prosta. Tak, wiem że są koszty gabinetu, materiałów etc., ale jednocześnie są usługi (np. endodoncja), gdzie stawka godzinowa to