Aktywne Wpisy

lubie-sernik +21
Rozstałem się z narzeczoną po 13 latach i mam to w dupie. Jedyne co mnie bardzo boli to, to że wzięła psa. To był jej pies ale strasznie się do niego przywiązałem.
#zalesie
#zalesie

Umeraczyk +11
Ok, n-------m się winem

Mam w pracy babkę, która 3 dni po tym jak dostała umowę na stałe wzięła zwolnienie bo zaszła w ciąże (ciąża nie była zagrożona, ale spoko, takie jest prawo).
Teraz po skończeniu macierzyńskiego odmawia powrotu do biura, ponieważ przeprowadziła się i ma 150 km drogi w jedna stronę. Mowi, ze chce pracować full zdalnie (w pracy mamy możliwość pracy hybrydowej 3 dni z biura, 2 w domu). Czy istnieje możliwość zwolnienia takiej osoby jeżeli nie stawi się w biurze?
#praca #pracbaza #korposwiat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Tak. Można to zakwalifikować jako porzucenia pracy przez pracownika i rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych – na podstawie art. 52 par. 1 pkt 1 Kodeksu pracy.
Ta, o której wcześniej pisałem ewidentnie wykorzystuje prawo, jakieś pisma od prawnika, ze ona chce full zdalna, nie ma zamiaru pojawiać się w
Trzeba by było uzasadniać dlaczego nie może zdalnie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Okazjonalna praca zdalna i praca zdalna w pełnym wymiarze godzin to dwie różne kwestie.