Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siemanko Mirko,
Szukam do czego można by tu się przyczepić w kontekście "co ulepszyć" / "o czym nie pomyślałem" / "o czym zapomniałem" ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak wiadomo 1 dom buduje się dla wroga, więc warto podpytać, może coś mi ucieka, albo da się zrobić co lepiej / inaczej.

Rodzinka 2+2 + jedna z osób pracuje zdalnie więc biuro = must.

Projekt: https://imgur.com/a/Pf78Nm4

#budownictwo #budowa #budowadomu #architektura #dom

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moim zdaniem duża kuchnia przesadzona, chyba że koszty nie grają roli to spoko. Masz jadalnie i to tam spożywasz posiłki, ewentualnie przy tej wysepce w kuchni, ale przestrzeń moim zdaniem zmarnowana. Druga kwestia to brudna kuchnia, jeśli nie robisz przetworów na większą skale to nie wiedze sensu posiadania drugiej kuchni. Ogólnie dom spory a pokoiki malutkie i jeszcze skosy. U mnie przy 125 użytkowych pokoje zrobiłem po 15 m2 i wydaje mi
  • Odpowiedz
Jak wiadomo 1 dom buduje się dla wroga

@mirko_anonim: Chyba srogo musisz kogoś nie lubić że wybrałeś taki projekt xD Przecież tu wszystko jest z czapy
Dom 200 m2 a pokoje max 12m i to ze skosami, w tym sypialnia rodziców 9,5 m2 xD

W biurze będzie ciemno jak w piwnicy za tym garażem, okno schowa się praktycznie całkowicie pod okapem dachu, zamieniłbym biuro z "brudną kuchnią" jeśli ktoś rzeczywiście ma tam spędzać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli dzieci mają po 15 i więcej lat to prysznic spoko, w przeciwnym wypadku jeśli młodsze to nie wiem czy lubią/potrafią korzystać z prysznica. Wannę zawsze przerobisz na prysznic dokładając parawan szklany, a prysznic to średnio zmodyfikujesz. U nas w łazience gości/dzieci będzie wanna z możliwością dostawienia szyby właśnie, a w naszej łazience prysznic tylko, bo mała i korzystamy głównie z prysznica.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kominek to raczej nie w tą stronę lub nie w tym miejscu. Tak jakby na siłę dany. Powinno być go dobrze widać z kanapy, chyba, że chcecie się nim napawać z krzesła w jadalni. Przemyślałbym.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Prysznic na dole chyba wsadzony na siłę. Nikt na dole nie ma swojego pokoju, więc skąd by tam ktoś przychodził by się wykąpać i skąd by miał czyste ubrania na zmianę? Na dole prysznic doinwestowany, a na górze dla dzieciaków taki aby był. Trochę nie tak moim zdaniem, ale to tylko moje domysły.
  • Odpowiedz