Wpis z mikrobloga

więc chce to tak zrobić żeby nie otrzymywać od nich ofert pracy, żeby nie jeździć tam co tydzień, a później do pracodawcy po pieczątkę z odrzuceniem

@mirko_anonim: rejestrujesz sie profilem zaufanym, czekasz az ci potwierdza status osoby bezrobotnej, wyrejestrowujesz sie elektronicznie, masz ubezpieczenie przez 30 dni od dnia zlozenia wniosku o zniesienie statusu osoby bezrobotnej, a pozniej, chwilke przed tym, jak ci sie ubezpieczenie bedzie konczyc, znowu sie rejestrujesz i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): > a co w ogóle daje zarejestrowanie tam oprócz ubezpieczenia zdrowotnego ?
@Xefirex: chyba nic, jeszcze za rządów PO byłem zarejestrowany to korzystałem jedynie z NFZ, a tak to upierdliwe wizyty raz w tygodniu i gówniane oferty pracy w tym jakieś szkolenia za psi grosz, więcej kłopotu niż korzyści, więcej płaciłem za bilet, bez miesięcznego się nie obejdzie, w kółko trzeba gdzieś jeździć, raz do urzędu,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @j0shva:

rejestrujesz sie profilem zaufanym, czekasz az ci potwierdza status osoby bezrobotnej, wyrejestrowujesz sie elektronicznie, masz ubezpieczenie przez 30 dni od dnia zlozenia wniosku o zniesienie statusu osoby bezrobotnej, a pozniej, chwilke przed tym, jak ci sie ubezpieczenie bedzie konczyc, znowu sie rejestrujesz i powtarzasz schemat w kolko

u mnie dzialalo

Pamiętam że jedno opuszczenie wizyty bez usprawiedliwienia kończyło się wyrejestrowaniem i blokadą ponownej rejestracji na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: opuszczenie wizyty to nie to samo, ty sie wyrejestrowujesz przed wizyta jeszcze. wtedy nie musisz sie zglaszac, bo jestes juz wtedy bez statusu bezrobotnego, a ubezpieczenie masz na 30 dni jeszcze
  • Odpowiedz
  • 0
@j0shva jestem w podobnej sytuacji co op, depresja, zaburzenia lękowe plus autyzm. Potrzebuje ubezpieczenia zanim stanę na nogi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
czy mógłbyś mi tylko powiedzieć czy naprawdę można zarejestrować się w 100% zdalnie? wysyłasz im skany dokumentów po prostu?
  • Odpowiedz
@Upssy: no ja sie rejestrowalem praca gov i tam w etapach rejestracji masz do wyboru zalaczenie zalacznikow i ja tam swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej pokazalem skan z dwoch stron i zdj dowodu osobistego z przodu i z tylu i tyle
  • Odpowiedz
@Upssy: jedynie pozniej jak sie wyrejestrowujesz przed spotkaniem to ci przyjdzie list do domu ze postanowienie o zdjeciu statusu osoby bezrobotnej
  • Odpowiedz