Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Rozważalibyście kupno takiego średniej wielkości mieszkanie w 70-letniej kamienicy?

brak windy (2. piętro)

brak balkonu

piecyk gazowy do ogrzewania wody

Części wspólne po remoncie absolutnie wszystkiego, brak patoli i mieszkań socjalnych, spoko układ, spoko lokalizacja.
Dla mnie to w sumie nie jest problem nie do przeskoczenia, ale myślę, że przy potencjalnej odsprzedaży 95% kupujących odpadnie już po tych trzech wadach xD.

#nieruchomosci #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Kupilibyście?

• Tak 28.3% (39)
  • Nie 71.7% (99)

Oddanych głosów: 138

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: w wielu blokach nawet nowych nie ma windy
balkony są różne, jest mnóstwo mieszkań z mikrobalkonami albo bez
piecyk gazowy to też nic nadzwyczajnego

Ludzie kupują takie mieszkania bo liczą się jeszcze takie rzeczy jak lokalizacja, wygląd budynku, funkcjonalność mieszkania, ogólny wygląd.
  • Odpowiedz
@Qullion nie widziałem jeszcze nowej deweloperki bez windy, nawet jak są tylko piętra -1,0,1,2 to jest winda. Piecyk gazowy to jest poswiadczenie tego że spółdzielnia/mieszkańcy są problematyczni, bo w innym wypadku już dawno by była ciepła woda z sieci miejskiej.
  • Odpowiedz
@lol3pdg: zbudowane na przestrzeni ostatnich 10 lat. Jak ma 4 piętra to windy nie musi być chyba, że pomiędzy posadzkami parteru i 4 piętra jest więcej niż 9,5m.
  • Odpowiedz
@ksiezycoweNieruchy: piecyk gazowy nie mówi praktycznie nic. Może ludzie są problematyczni, może nie płacą czynszu, a może po prostu nie było remontu. W centrum miasta są bloki gdzie nie ma ciepłej wody z sieci.
  • Odpowiedz
@ksiezycoweNieruchy: nie tak do końca bo nie wiesz co to za miasto i gdzie ta kamienica.
Jeżeli w mieście to może być z jakichś przyczyn technicznych, remontowych. Znam osiedle, które ma dwa rodzaje ogrzewania, gazowe oraz własna kotłownia w bloku. Po prostu zbyt duża inwestycja by doprowadzić tam ogrzewanie z sieci.
Są bloki i osiedla poza miastem lub daleko od miasta.
  • Odpowiedz