Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @Chlejealewstajerano Wiem, ale na wykopie panuje przekonanie, że skoro nie nadaję się do #januszex to pójdę do wojska xd

Do tych osób nie dociera, że w wojsku mając jakiekolwiek ograniczenie fizyczne (nie posiadając pleców) będą jeszcze bardziej pomiatane niż w fabryce azbestu.
W januszex jak się coś nie podoba to składasz papiery i odchodzisz, a w wojsku zostajesz przeniesiony do rezerwy, czyli mogą cię powołać na te
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bardzo dobrze rozpisane. Byłoby miło jakbyś poruszył dalsze kwestie. Chociaż ja dodam coś od siebie, otóż wielu ludzi próbuje argumentować by iść w kamasze walczyć mówiąc że nie idziesz bronić rządu tylko własnego domu i rodziny, to miałoby sens gdyby rzeczywiście poświęcenie życia młodych mężczyzn by coś dało. Ale niestety nasza armia jest w opłakanym stanie jeśli chodzi o sprzęt, Polski rząd się chwali kupnem jakiś czołgów i Pojazdów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Jeśli odszedłeś bez podania konkretnej przyczyny zdrowotnej, która zwalnia cię ze służby to...tak.
Tylko pytanie czy posiadasz przydział mobilizacyjny?
Jeśli nie to najpierw muszą go nadać.
Jeśli masz nadany przydział to mogą cię brać na ćwiczenia w każdej chwili.

U mnie poszło konkretne combo jak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie odszedlem ze względów zdrowotnych, odszedłem „z przyczyn osobistych”, nic o przydziale nie wiem. Generalnie kapral, który miał nas „na stanie” powiedział mi żeby tak zrobić, bo jeśli po przysiędze zdecyduje się nie kontynuować kariery w wojsku to będę wzywany na ćwiczenia a teraz się okazuje, ze jednak i tak spać spokojnie nie mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Miałeś farta.
Mi w ramach zemsty wysłali list o stawieniu się w WCR w...dzień ubycia.
Jeszcze większe jaja są z przydziałem.
Do jednostki macierzystej mam około 5 km, do innych po 35-40km, a chcieli mi nadać przydział do jednostki oddalonej o...120 km.
Póki nie masz przydziału nie mogą cię wezwać na ćwiczenia, ale w każdej chwili mogą wysłać list o przydział tak to działa.
  • Odpowiedz