Wpis z mikrobloga

• 0
@Viking-: Zadbane (garażowane, serwisowane) do 50 tys. zł. Każdy będzie mieć inną definicję, ja np. z niesmakiem patrzę na kombi z manualną skrzynią, choć niektóre mają fajne, żwawe, a oszczędne silniki, niemniej nie mówimy o żadnym wypierdzianym gruzie.
  • Odpowiedz
@Antibambino zadbane, garażowane auto w automacie i w dodatku żwawe i oszczędne. pewnie najlepiej nie starsze niż 5 lat. Z przykrością stwierdzam, że to raczej niewykonalne. Czasy jak auta po 3 latach traciły 50% wartości już minęły.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viking-: Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz. Szukam czegoś z manualną skrzynią. Stawiam na coupe. Do 10 l to dla mnie oszczędna opcja, bo chorowałem na Brerę, która pali ponad 10. I znajduję takie ogłoszenia, tylko żadnego z Wrocławia, żadnego nawet z DŚ. Jedno z Poznania, ale te najciekawsze > 300 km.
  • Odpowiedz
@Antibambino: No jak szukasz Coupe to faktycznie Ci będzie ciężko znaleźć. Przecież teraz tak naprawdę Coupe zostały w drogich markach.

Do tego wiadomo, że dorwanie Coupe - garażowanego i jeszcze zadbanego które jest furą najczęściej użytkowaną przez młodych to akurat spory problem będzie. Po prostu większość nie ma na nie hajsu.

A jak mają to inwestują i sprzedadzą za miliony monet o ile w
  • Odpowiedz
@Antibambino tak jak pisze @Darth_Gohan może być ciężko. Ostatnio widziałem nawet Audi A3 2.0 tfsi quattro z 2007. Nie garażowane choć w znośnym stanie blacharskim. Tapicerka z kremowej skóry najlepsze lata miała już za sobą, a właściciel chce 20k.
  • Odpowiedz
  • 0
@Darth_Gohan: Ale przeglądam też sedany, nie skreśliłem ich i jest naprawdę słabo w tym mieście. Z ciekawości sprawdzę później jak jest w Warszawie. Kraków w miarę kojarzę, małopolska to zagłębie gruzów.
  • Odpowiedz
@Antibambino: Przede wszystkim, wszystko zależy od tego co rozumiesz przez zbiór słów ''fajne auto''. Aczkolwiek odpowiedź tutaj jest bardzo, bardzo prosta a mianowicie niektórych srogo posrało z cenami bo się napalili na marże z księżyca i trzymają te swoje ''cenne okazy'' z pod koca na mobile DE myśląc, że nie będą musieli przez następne 3 miesiące pracować jak to sprzedadzą.
  • Odpowiedz