Aktywne Wpisy

moll +11
Co upiec?
- Miodownik 35.2% (192)
- Strudel jabłkowy wg przepisu pani Lucyny 32.1% (175)
- Piecz co chcesz 32.7% (178)
Bo-Brownik +1
Potrzebuję na poniedziałek zamówić ciasto na swoje pożegnanie w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw

Hej! Co jest z tymi bankami, że nie chcą dawać kredytów osobom ktore pracuja za granicą. Mam wlasna dzialalnosc w Niemczech(jakies 4tys euro mi zostaje na czysto do rozwalenia) W Niemczech pracuje, żyje w Polsce. Mieszkanie dwupokojowe w Wawie kupione za gotówke i buduje teraz dom 110m2 na wsi, jestem na etapie fundamentow. Chcialbym sie jak najszybciej wprowadzic i Wawe wynająć, wiec chciałbym jakies 200tys. kredytu i tu jest problem bo jak sie rozgladalem to żaden bank nie chce ich dawac osobom w mojej sytuacji. Mieszkania nie sprzedam bo dopiero kupilem w marcu, nie chce placic podatku od sprzedazy przed uplywem 5 lat, a w dom z roznych wzgledow nie wloze, bo skarbowka nie uzna go jako wlasna potrzebe mieszkaniowa (skomplikowana sytuacja wlasnosci gruntu). Brac gotowkowy w Niemczech? W euro niby kredyt nizej oprocentowany niz w zlotowkach. Czy rozlozyc budowe na lata i budowac za gotowke? Wtedy przepadna dochody z wynajmu Wawy i wzrosna koszty budowy, no i szkoda zycia i nerwów na tyle lat budowy...ech, nie wiem sam...Ktos pracuje w banku i sie wypowie?
#kredyty #budowa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim