Wpis z mikrobloga

Mam kilka pytań odnośnie programu AMD Adrenalin i temperatur gpu.
1. Czy da się w AMD Adrenalin sprawdzić temperaturę CPU?
2. Jak podczas gry mam 63st. bieżacej temp gpu i 71st węzła gpu to dużo czy mało? W sensie przy jakich temperaturach trzeba uważać.
3. Nie wiem dlaczego ale w grze mam stałe 62FPS, da się to odblokować? W grze vsynca mam wyłączonego.
4. Jeśli mój monitor ma 144hz a gra ma 62fps to możliwe jest to, że odczuwam małe lagi czy jest to wina tych zablokowanych FPS.
5. W tym programie mam mnóstwo opcji jak AntiLag, Chill, Super resolution itd. Warto to używać żeby zwiększyć FPS?
Ogólnie to pierwszy raz mam styczność z tym programem i wszystko mnie w nim wku!@a bo jest naj%@!ane milion opcji a czytelność zerowa.
#pcmasterrace #komputery #gry #amd
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@login4znaki: U mnie na starym pc było tak, że jak GPU osiągało 75st to j----o spalenizną xDDDD Ale z tego co widzę na necie to niby nawet 90st wytrzyma ale i tak będę chyba pilnował max 80 bo nie chce katować sprzętu, wole pograć na gorszych ustawieniach niż palić karte
  • Odpowiedz
@slawencjusz:

A w sumie takie pytanie, jak procek ma zużycie podczas gry 20-30% to raczej sie nie grzeje co nie?

No raczej się nudzi przy takim zużyciu.

A co do tej płynności ta gra ma limit wbudowany na 60fps. ja mam akurat 62. Jak pogrzebie w ustawieniach to da się wyciągnąć te 120 max ale karta sie bardziej grzeje.

Jaka to gra, bo równie dobrze to może być błąd w
  • Odpowiedz
  • 0
@litowo-polimerowy: Dead by Daylight. Dodam, że gram na ultra wysokich i są takie małe ścinki jak by a jak ustawie ultra niskie to te ścinki jeszcze bardziej widać. Do starego komputera nie mam zbytnio porównania bo grałem tam na 60hz monitorze i na małych lagach (komputer nie wyrabiał)
  • Odpowiedz