Aktywne Wpisy

Neocaridina +192
W 2009 roku premier Donald Tusk zapowiedział, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 11 lat – w 2020 roku. Po 16 latach od tego momentu rząd premiera Tuska zapowiada, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 12 lat – w 2036 roku.
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
źródło: Jest-nowa-umowa-z-Amerykanami-w-sprawie-atomu.-Premier-Tusk-tlumaczy-co-zmieniono
Pobierz
elo_kebab +112
Rozwala mnie, że z definicji Retrospektywa powinna działać na korzyść zespołu, by usprawnić procesy.
W praktyce? To zawsze festiwal szukania kozła ofiarnego w zespole, przerzucanie odpowiedzialności na innych, donoszenie, kapowanie i wzajemne obrzucanie się gównem. Dlaczego? Bo IT to taka branża gdzie jest spory wyścig szczurów i programiści musza między sobą konkurować wydajnością... Porąbana branża na maksa, zamiast współpracy masz metryki, donoszenie i konkurowanie xD #kamilprogramista
#programowanie #
W praktyce? To zawsze festiwal szukania kozła ofiarnego w zespole, przerzucanie odpowiedzialności na innych, donoszenie, kapowanie i wzajemne obrzucanie się gównem. Dlaczego? Bo IT to taka branża gdzie jest spory wyścig szczurów i programiści musza między sobą konkurować wydajnością... Porąbana branża na maksa, zamiast współpracy masz metryki, donoszenie i konkurowanie xD #kamilprogramista
#programowanie #

No i z okazji pierwszego w życiu przetarcia opony na wylot kupiłem Eskiemu nowe laćki a sobie nowe laćki. W sensie straciłem SPDowe dziewictwo. Jak na razie udało mi się głupiego ryja nie rozwalić i nawet to cale wpinanie/wypinanie dosc szybko ogarłem. Liczę że obowiązkowe wywalenie zaliczę na coś miękkiego.
Kurna jakie podjazdy się fajne zrobiły. (ʘ‿ʘ)
Terra traile praktycznie bezgłośne. Nie myślałem, że da się zrobić taki bieżnik bez wycia na asfalcie.
#rowerowyrownik
Skrypt | Statystyki
źródło: temp_file6075257799438836864
PobierzNo i przyznaję Ci pierwsze miejsce w osobistej kategorii ostrzeżeń "uważaj na SPD". XD