Aktywne Wpisy

stanley88 +1357
#dzienchlopaka #radio #radiozet #zydkrecikorba
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD

Nupharizar +219
Ile ja się przez całe życie nasłuchałem jakie to muzeum Manggha w Krakowie nie jest zajebiste, no to w końcu poszedłem obczaić i muszę przyznać, że to największa muzealna chujnia jakiej przyszło mi doświadczyć.
Zapłaciłem 30 zł za 4 wystawy z czego 3 to były kamienie, tak, KAMIENIE. Nie wiem czy ktoś miał wylew jak obmyślał plan wystaw na najbliższe miesiące ale srogo go p------o.
Najbardziej podobała mi się sala w której po wejściu
Zapłaciłem 30 zł za 4 wystawy z czego 3 to były kamienie, tak, KAMIENIE. Nie wiem czy ktoś miał wylew jak obmyślał plan wystaw na najbliższe miesiące ale srogo go p------o.
Najbardziej podobała mi się sala w której po wejściu
źródło: temp_file2811465887827991833
Pobierz

Mam dosyć duży problem (psychiczny), który w pewnym sensie ogranicza mnie życiowo i jest wstydliwy oraz uciążliwy a mianowicie stres i jego działanie psychosomatyczne na mój organizm. Mam obecnie 30 lat i myślałem, że minie to samoczynnie z czasem, ale jednak nie, przez co nie mogę się cieszyć w pełni życiem. Już od najmłodszych lat stres powodował u mnie „roztrój żołądka” i konieczność pójścia do ubikacji. Przed jakimś stresującym wydarzeniem w życiu typu zawody sportowe, rozmowa o pracę czy wystąpienie publiczne zawsze ze stresu musiałem iść do toalety przed (czasem kilkukrotnie). Obecnie jest to trochę samonapędzająca się spirala, bo stresuje mnie też brak możliwości załatwienia się (np. opuszczając dom, będąc w podroży szczególnie autem, w nowych miejscach), co sprawia, że tym bardziej odczuwam potrzebę wypróżnienia . Nigdy nie zdarzyło mi się nie zdążyć do ubikacji, ale wiele razy było niesamowicie blisko. Problem nie występuje kiedy jestem w domu na home office czy przychodzę do miejsca, w którym byłem już wcześniej. Podobnie problem znika, kiedy dane wydarzenie już się rozpoczyna albo jak już się zakończy. U jakiego lekarza mógłbym szukać pomocy? Moim zdaniem nie jest to temat dla gastrologa, bo te problemy nie występują, jeśli nie ma sytuacji stresowych.
#medycyna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/zespol-jelita-drazliwego-ibs-objawy-przyczyny-i-leczenie,176,n,192
Musisz iść do lekarza POZ by wykluczyć inne choroby o podobnych objawach ale zasugeruj podczas wywiadu, że miejsce ma gdy się stresujesz, coś jest niekomfortowe. I tak wyśle cię do psychologa/psychoterapeuty, bo tak się to leczy ,gdy podłoże okaże się psychologiczne. I nie martw się, dużo osób tak ma. Skoro jest możliwość, warto skorzystać z pomocy.