Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
źródło: Dyson mniej niz 20 sztuk
Pobierz
SzubiDubiDu +19

Hej, planuję zamieszkać w Szczecinie. Aktualnie mieszkam około 150 km od Szczecina - powiatowa mieścinka bez perspektyw, poniżej 30k mieszkańców, najbliższe duże miasto to Poznań (130 km) no i Szczecin (150 km).
W Poznaniu studiowałam i kilka lat mieszkałam, ale z różnych względów mi tam nie pykło więc chcę spróbować czegoś innego. Bywałam u Was wiele razy, towarzysko czy turystycznie, ale nigdy nie spędziłam w tym mieście więcej niż kilka dni.
Stąd moje pytanie - które dzielnice są najlepsze do życia? Moje kryteria są dość proste. Po pierwsze dobra komunikacja miejska (jestem bez auta) - może być daleko Centrum, ale musi być dobra komunikacja. Bliskość lasu/parku - bo głupio jeździć przez pół miasta na jogging czy rolki :D No i bezpieczeństwo - nie chcę się użerać z patologią. Wstępnie wytypowałam takie osiedla jak Bukowe, Zdroje na Prawobrzeżu oraz Zawadzkie, Niebuszewo-Bolinko, Łękno, Arkońskie i Warszewo na Lewobrzeżu. Która z tych dzielni jest najlepsza? a może macie jakieś swoje pomysły, spostrzeżenia? :)
PS. Jeśli to ważne - budżet na mieszkanie to około 2k plus opłaty.
#szczecin
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Mi po głowie w przyszłości chodzi odwrotny kierunek, do Wałcza.
Jak dla mnie Niebuszewo-Bolinko ma klimat 10/10 tylko jeśli się zdecydujesz lepiej nie na Długosza i Niemierzyńskiej xd
@mirko_anonim: podobno kiedys niebezpieczne ale teraz dosc spoko imo tylko ciasne uliczki jak caly szczecin i miasta na niuemiecki styl
Ps takie liczby to zapewne lubuskie gdzieś w połowie drogi Gorzów/ zg ( ͡° ͜ʖ ͡°) a wiec dobry ruch
@Misiopysioo: No ale tam lasu nie ma.
Jeśli miałbym rozważyć gdzie dziś mieszkać mam w Szczecinie to brałbym przede wszystkim pod uwagę pracę (no chyba, że pracujesz zdalnie). Bo jeśli poruszasz się tylko komunikacją miejską a pracujesz w centrum czy
@mirko_anonim Szczecin ma to do siebie że z każdego miejsca jest dosyć blisko do jakiegoś parku/terenu zielonego ale myślę, że coś z tych tutaj by ci pasowało i spełnia kryteria "Niebuszewo-Bolinko, Łękno, Arkońskie i Warszewo". Ja mieszkam na arkońskim i sobie bardzo chwalę, kilka minut spacerem do lasu, zieleń w koło, cicho