Aktywne Wpisy

Treda +334

Saeglopur +635
Zgłosiłem w Fiskars to co polskie cwaniaczki managerskie robią w fabryce w Polsce. Taka januszerka rujnuje ich marke i jest pogardą nie tylko wobec pracowników. Klient Fiskarsa nie szuka najniższej ceny i nigdy nie chce żeby produkty powstawały w warunkach współczesnego niewolnictwa.
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
źródło: obraz
Pobierz

Przez ostatnie 2-3 tygodnie wysłałem ponad 100 CV, z czego zaproszenie dostałem na jedną rozmowę z HRem (po której nie dostałem odzewu) i na żadną rozmowę techniczną. To jest najbardziej demotywujące - gdybym odpadał na rozmowach technicznych wiedziałbym że musze po prostu przyuczyć się teorii, a w tej sytuacji nie mam pomysłu co mogę poprawić.
Mam trochę doświadczenia jako freelancer, robię swoje projekty, cały czas ucze się czegoś nowego - jednym słowem moje CV nie jest najgorsze, a wygląda to tak jakby nie brali mnie pod uwagę.
Jakieś pomysły co robię nie tak? Jak ktoś będzie chciał to mogę podrzucić cv
#pracait #it #pracbaza #programista15k
Firmy bardzo ograniczyły zatrudnianie, przede wszystkim na juniorskich stanowiskach. Nie przechodzisz pierwszego etapu odsiewu przez HR bo nie spełniasz wszystkich ich punktów z checklisty
* Znajdz jakiś program stazowy i próbuj się tam załapać, to jest czasem dobra droga do zostania w firmie i porządny wpis w CV
* Podepnij się do jakich opensource
Jedyne z czym się zgodzę to brak krótkiego wstępu jego osoby, który można byłoby wcisnąć na samym
@Reretos: IMO stosunek zarobków programisty do reszty zawodów jest taki jak był kilka lat temu. Masz jakieś ciekawe statystyki na ten temat? Znam seniorów którzy mieli po 8-10 lat doświadczenia i tak gdzieś w latach 2020-2022 ich zarobki wzrosły o
A podejrzewam, że taki korepetytor to jednak ma lepszy work-life balance niż większość programistów. Nikt mu nad głową nie siedzi i nie dopytuje dwa razy dziennie jak tam status taska, bo deadline jest na piątek.
@Go0fy11: wrzuć zdjęcie kutasa, będzie ekscytująco i nowatorsko xD
@RapIArbuzy: xD
Najpierw te korpo muszą staże otworzyć, a przy obecnych cięciach i stagnacji branży to jest spora szansa, że staży nie będzie. Moje korpo w zeszłym roku miało kilkadziesiąt (a może i ponad 100) osób na stażu. Wiesz ile w tym roku? 0.
Twoj komentarz to jak powiedzenie komuś: "żeby przestać być biednym,
Idzie się tam, bo są tam uczelnie, w mniejszych miastach edukacja konczy się na średniej, więc nie