Moje ulubione zakończenie Drogi Dla Rowerów( ͡°͜ʖ͡°), w sumie dobre miejsce na centrum przesiadkowe xD. Jednocześnie to dosyć nietypowe połączenie jest granicą dwóch województw - lubuskiego(ścieżka) i wielkopolskiego (tory). Foto nie moje jak coś, 2019r., a może coś się zmieniło od tego czasu? W 2021r. było bez zmian #rower #sciezkarowerowa #drogadlarowerow
@KapitanPolska: z Nowej Soli jechałem do Wlkp. Ze 2-3lata temu i podobna sytuacja, jak to nie jest to samo miejsce xD A zjazd na drogę publiczną to piaskowa droga z brama po drodze, zajebiste opcja.
@tekserew Spójrz na to z drugiej strony. Lepiej zrobić tak niż żeby to stało nie ruszane i niszczało przez lata. W Zachodniopomorskim zrobiono bardzo dużo ścieżek rowerowych na starty h śladach waskotorówek, których i tak nikt by nie reaktuwował. Z "normalną" koleją jest to samo. Na Śląsku jest bardzo duzo starych linii, które już nigdy nie będą użyte. Był nawet plan żeby tam zrobić drogi rowerowe ale upadł w Marszałkowskim z
@KapitanPolska: mi się podoba, no zrobili ile mogli, reszta nie zależy od nich, jak jedna część jest zrobiona, to może będą skuteczniejsze naciski na zrobienie dalszej części. A mógł urzędas powiedzieć, że póki druga strona się nie zgodzi to nawet nie zaczynają. A tak, trochę ułatwili ludziom z drugiej strony naciski na włodarzy. Bo raz że część już jest, dwa że przywrócenie działalności linii kolejowej to już absolutnie nie wchodzi
@KapitanPolska #!$%@?, moja okolica ( ͡°͜ʖ͡°) Teraz nie ma tego betonu tylko jest siatka, która odgradza de facto przed dzikami bo był pomór świń czy jakoś tak, dziwie się również, bo dalej tory prowadzą dość w fajne miejsce i można byłoby połączyć dwie miejscowości od razu ¯_(ツ)_/¯ zawsze się zastanawiam jak przechodzę tam, co Ci ludzie mieli w głowie żeby tak to skończyć.
@KapitanPolska o byłem tutaj. ale coś mi się p----------o i się zgubiłem. kilkaset metrów szedłem tymi torami aż doszedłem do drogi. z 3 lata temu właśnie. W sumie trochę szkoda że kolej umiera. Plus że nasypy na coś się przydały xd
@KapitanPolska: Wielkopolska nie zgodziła się na fizyczną likwidację linii kolejowej na swoim terenie z uwagi na parowozownię w Wolsztynie, no i wygląda to jak wygląda xD
Foto nie moje jak coś, 2019r., a może coś się zmieniło od tego czasu? W 2021r. było bez zmian
#rower #sciezkarowerowa #drogadlarowerow
źródło: IMG_0032
Pobierzźródło: IMG_0033
Pobierzźródło: rail-bike-conversion
PobierzA zjazd na drogę publiczną to piaskowa droga z brama po drodze, zajebiste opcja.
źródło: IMG_0034
Pobierzhttps://goo.gl/maps/6KE1SeV3zqUQTkHv9
Teraz nie ma tego betonu tylko jest siatka, która odgradza de facto przed dzikami bo był pomór świń czy jakoś tak, dziwie się również, bo dalej tory prowadzą dość w fajne miejsce i można byłoby połączyć dwie miejscowości od razu ¯_(ツ)_/¯ zawsze się zastanawiam jak przechodzę tam, co Ci ludzie mieli w głowie żeby tak to skończyć.