Aktywne Wpisy
duzy_krotki +715
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
koronawirus +452
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
Za parę dni mam pierwszy w zyciu live coding na rozmowie rekrutacyjnej. Powiem szczerze, ze troche stresik jest, bo jak pisze kod to zawsze krążę w między Google, StackOverflow i ChatGPT, a tu tego nie będzie. Ma ktoś podrzucić z doświadczenia jakies zadanka ktore moga pojawic sie na takiej rozmowie?
Póki co ćwiczę na Leetcode, ale szukam tez takich bardziej praktycznych jak ponizsze:
- napisz komponent ktory pobierze dane z api i zmapuje w tabelę
- napisz komponent prostego formularza z przechowywaniem stanu w useState
@Viktor7874: To zależy. Możesz dostać jakiś mały projekt i na bierząco będziesz musiał go przejrzeć, powiedzieć co byś poprawił, jakie są błędy i np. dopisać kilka testów.
@Viktor7874: jesteś pewien? ChatGPT to wiadomo że przegięcie, ale normalne firmy pozwalają na live codingu używać Google I Stack Overflow. Raz że inne podejście jest nieżyciowe, dwa że to czego kandydat szuka i w jaki sposób używa tego co znajdzie też może o nim wiele powiedzieć
Jestem ciekawy jak to motywowali. IMO to głupie bo powinni sprawdzać umiejętności kodzenia, a jedną z jego składowych jest wyszukiwanie informacji, a nie obkucie wszystkich możliwych API na blachę, no ale co kto lubi. Tym bardziej że tak
Kolejny durny wymysł HRów
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście argument, że ma co dzień używam frameworków i bibliotek do łącznia z bazą i pisania kodu był dla nich nie do przyjęcia.