Aktywne Wpisy

Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową

szklarskaporeba +325
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje

ZUS udostępnił raport z którego wprost wynika, że w ciągu 10 lat musimy przyjąć ponad 3,5 miliona imigrantów, inaczej nie zatrzymamy kryzysu demograficznego, więc widzicie, że 400k imigrantów rocznie nie jest wyssane z palca, możecie się już szykować, bo zostało to przesądzone. Trzymajcie się!
#bekazpisu #bekazlewactwa #polityka #polska #zus #kryzys #demografia #neuropa #konfederacja #imigranci #bekazpodludzi
No brawo, tak to działa
I ostatecznie stosując taką politykę w 100 lat, masz nawet nie drugą Francje, tylko drugie RPA, a to na pewno dla gospodarki korzystne nie będzie.
@Dragonan Nie, kryzys demograficzny polega na załamaniu systemu emerytalnego, ludzi na rynku pracy jest obecnie najwięcej w polskiej historii, bo to ilu ich
Jak PiS chce zapewnić im minimum dostępu do usług publicznych, skoro są problemy już dla miejscowych?
Nie bo? Będzie miliard razy korzystniejsze niż stary, cofający się naród. W którym nie ma komu pracować ani zakładać firm.
Imigranci tak jak piszesz, nie zlikwidują całościowo problemu. Ta liczba byłaby zbyt mała. Mają tylko "złagodzić" problem. I między innym z tych powodów jakie widać we Francji rozważane jest przyjęcie tylko tych
@Dragonan Jak mam nie mieszać, skoro to jest najważniejsze w tym wszystkim? Złagodzą problem dzisiaj zaostrzą jutro, przecież już pisałem,
@CzaryMarek: Imigranci mimo, ze szybko tracą swoją dzietność to w pierwszym pokoleniu mają sporą dzietność.
Poziom życia jest niewiele wyższy. We wzroście PKB udział bierze wzrost wyceny przemysłu elektronicznego. Tylko częściowo przekłada się to na wzrost poziomu życia populacji. Właściwe
Poziom życia jest znacznie wyższy bo poziom życia to nie tylko zarobki, czy wywózka śmieci, ale to że możesz iść ulicą w nocy pobiegać, pospacerować