Aktywne Wpisy

Czy tylko ja mam wrażenie, że w 2026 roku bycie konsumentem w Polsce to sport ekstremalny dla ludzi o stalowych nerwach?
Idziesz do sklepu po masło - kiedyś 250g, potem 200g, teraz coraz częściej straszy 170g w tej samej cenie. Kupujesz chipsy - w środku więcej azotu niż ziemniaków. Zamawiasz burgera w knajpie, płacisz 50 zł, a dostajesz coś, co rozmiarem przypomina zestaw dla dzieci. Do tego dochodzą „noworoczne aktualizacje” cen prądu
Idziesz do sklepu po masło - kiedyś 250g, potem 200g, teraz coraz częściej straszy 170g w tej samej cenie. Kupujesz chipsy - w środku więcej azotu niż ziemniaków. Zamawiasz burgera w knajpie, płacisz 50 zł, a dostajesz coś, co rozmiarem przypomina zestaw dla dzieci. Do tego dochodzą „noworoczne aktualizacje” cen prądu
W czym najbardziej odczuwasz „strzyżenie” klienta na początku 2026 roku?
- Spożywka - mniejsza gramatura, wyższa cena 27.6% (335)
- Spożywka - gorszy skład (tanie zamienniki) 4.4% (53)
- Media i opłaty (nowe taryfy za prąd, gaz, śmieci) 16.7% (203)
- Gastronomia (mikro porcje w makro cenach) 22.0% (267)
- Subskrypcje i apki (podwyżki za netflixa, itp) 3.9% (47)
- Usługi i fachowcy (fryzjer, mechanik, remonty) 13.3% (161)
- Nieruchomości (czynsze i mityczne „opłaty") 6.9% (84)
- Elektronika (gorsza jakość, psucie po gwarancji) 2.1% (25)
- Paliwo i transport (bilety, benzyna, parkingi) 1.8% (22)
- Inne - wyjaśnię w komentarzu 1.5% (18)
piotr-szczerek +29

Dostałam skierowanie do poradni genetycznej, i jestem osoba co lubi sobie czasem poprzeżywać trochę mocniej niż inni, dlatego chciałam, żeby ktoś ze mną tam pojechał, ale przecież mój chłopak "specjalnie wolnego nie będzie brał", żeby jechać się dowiedzieć jakie są szanse na to, że zeżre mnie rak :,)
Ja mam go na kolanach prosić, żeby mnie trochę powspierał czy o co mu chodzi?
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
─────────────────────
Komentarz usunięty przez autora
─────────────────────
Moim zdaniem nie jest to jednoznaczna sytuacja że on coś powinien, wszystko jest kwestią dogadania się, może on jest mało empatyczny, a może ty jesteś jak duże narcystyczne dziecko
─────────────────────
@mirko_anonim: @heniek_8 też uważam, że nie trzeba dorosłej osoby wspierać przy pobraniu krwi. Co innego mentalnie lub ogólnie wspomóc w poradzeniu sobie z wynikiem. Chociaż taki wynik niczego nie przesadza przecież
@mirko_anonim: to jest taki trop, że lubisz dramę
Niech ktoś się o mnie zatroszczy bo ja sama się nie zatroszczę i będziecie potem żałowali, i mieli wyrzuty sumienia a ja będę cierpieć w aureoli świętej
@moll: czyli gość jest potrzebny na pobranie krwi, bo żadnej wiadomości nie będzie
Nierozstrzygnięte nadal czy ma brać ten urlop czy np zachować na inny dzień np odbiór wyników.
Dla mnie, jednak trochę drama queen
INO musi być opcja żeby nie trzeba było drugi raz jechać i odebrać wyniki „zdalnie”
A „nosicielami” różnych złych genów to prawie każdy jest, genetyczne badania zawsze coś znajdą u każdego jak się odpowiednio długo będzie
z wiadomością, że mogę umrzeć na raka" nie podsunęła Ci do świadomości, że chce być z nim nie na pobraniu krwii tylko na omówieniu wyników? Nie no spoko a ja tylko lubię drame i jestem atencjuszka, bo przecież tylko mogę umrzeć w