Wpis z mikrobloga

@widmo82: A ja się dwa dni temu zastanawiałem dlaczego, dopiero co tankowałem za 6.04, a następnego dnia 6.19, dzisiaj już 6.39 xDD, a ropa tanieje. Dziękuję PiS za tańsze paliwo o 30 groszy, #!$%@? się.
  • Odpowiedz
@widmo82 szkoda tylko, ze od kilku dni cena wachy i ropy na Orlenie PRZYPADKIEM wzrasta. Te ich 30 gr to sobie mogą wsadzić, bo wyjdzie tyle samo (albo i więcej) niż tydzień/dwa temu bez ich promki
  • Odpowiedz
@widmo82: Od momentu wybuchu wojny na Ukrainie cena za baryłkę ropy spadła o 25%
Od momentu wybuchu wojny na Ukrainie kurs dolara spadł o 7%
Dlatego od momentu wybuchu wojny na Ukrainie paliwo na polskich stacjach jest droższe o 15%
Osrajtek chleb od ust odkłada by dać tę obniżkę dla Polaków
CZEGO NIE ROZUMIESZ
  • Odpowiedz
Generalnie barylka jest tansza niz przed wojna a cena na stacjach duzo wyzsza. Wiadomo, ze Obajtek z tym rzadem to oszusci ale nie wydaje wam sie, ze jest to ogolno swiatowa zmowa zeby trzymac cene wysoko? W calej UE paliwo jest drogie i jest sporo drozsze niz przed wojna. Wyglada mi to na zmowe.
  • Odpowiedz
  • 2
@Chris_Karczynski: sęk w tym, że w grudniu nie obniżono cen "bo by niemiec wykupił" a dziś słyszysz, że nie ma problemu

Inna kwestia, że NBP walczy z inflacją, która tłumaczona jest przez wojnę i cenami energii, którą windują spółki skarbu państwa, raportujące ogromne zyski
xD
  • Odpowiedz
@widmo82: paliwo tanieje, ale dziwnym trafem przed samymi wakacjami magicznie zdrożało, żeby po obniżce cena była taka sama, albo minimalnie niższa. Oni tego nie odczują, a głupi ludzie będą wychwalać, jaki to Obajtek dobry.
  • Odpowiedz