Wpis z mikrobloga

Jakim trzeba być socjopatą, żeby pisać takie rzeczy i naśmiewać się z ludzkiej tragedii? Kim trzeba być, żeby w obliczu takich wydarzeń nie wykazać nawet cienia empatii dla ofiary tylko krytykować ją za jej wybory i obwiniać za to co się stało?

@WyzwolonaPodrozniczka: Czytanie komentarzy ówczesnej mizoginicznej męskiej części latorośli, która odbija się w lustrze zwanym wykopem napawa przerażeniem i jedynie do czego można to porównać to książki Stiega Larsona:
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: wrzucasz wszystkich do jednego wora i manipulujesz...ja przykładowo uważam, że nie zachowała żadnych zasad bezpieczeństwa i zrobiła głupio, a co za tym idzie nie zapobiegła spotkaniu z dzikusami bez zasad co łatwo można było wydedukować myśląc stereotypowo. Nie uważam się za takiego co to się "nie różni od tego zwyrodnialca". Źle zrobiła i spotkała ją za to najwyższa kara niestety..jak wejdziesz na pasy bez patrzenia, a idiota czy pijak
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: nie wiem ile tu było faktycznego naśmiewania się, ale jeśli dzięki temu choć jedna laska skuma, że świat nie jest kolorowy, a umawianie się w domu przypadkowego pakola w obcym kraju to jednak taki sobie pomysł, to może unikniemy kolejnej tragedii.
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: szkoda sensu na przyglupich wykopkow, zaraz po pierwszej wiadomosci juz bylo szambo w komentach, specjalnie wysnipowalem jeden wpis i zaowalel moderacje, co to jest. Zgloszone. Moderacja odrzucila, mozna mowic smialo o tym ze ofiara uprawial pewien stary zawod. Wykopkowej patusiarni nie ma sensu komentowac ale moderacja ma widac podobne standardy
  • Odpowiedz
@niewiempoco: Zgadzam się w całej rozciągłości. Nawet nie chce mi się z nimi dyskutować, po prostu napisałam w jednym poście co o nich myślę i tyle. Dla mnie to są obrzydliwi ludzie i nie obchodzi mnie to, ze są rozgoryczonymi incelami, pewnych słów i zachowań nic nie tłumaczy.

@Evzen_Huml To są przypadki nie do odratowania, kompletnie nierokujące. Ale mimo wszystko jakieś granice powinny być.
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: jej problemem bylo to ze zastosowała standardy przewidziane dla cywilizowanych ludzi do jakichs dzikusow z krajów gdzie kobiety traktuje się jak przedmiot. To nie jest nienawiść, ani żadne obwinianie. To jest po prostu punktowane głupoty i naiwności. Oczywiście że to sprawcy są winni i powinno się ich potraktować co najmniej tak samo, ale kurcze no, przeciez normalnie myślący człowiek mógłby to przewidzieć. Dziecko z przedszkola by to przewidzialo.
  • Odpowiedz