Wpis z mikrobloga

Jest jakaś progresja do wznosu prostych nóg do drążka? Jestem w stanie zrobić 3x10 wznosow nóg do brzucha ale totalnie nie jestem w stanie podnieść ich aż do drążka. To znaczy ze mam aż tak słaby brzuch?

Edit: i pytanie o trening nóg bez obciążenia. Mam mięcho na nogach ale jest trochę zakryte tłuszczem plus raczej nie aż tak wyrzeźbione/rozbudowane. Czy trening bez obciążenia coś pomoże czy inwestować w hantelki 2x20kg?
#mikrokoksy #kalistenika #mirkokoksy #trenujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Możesz obciążyć nogi gumą/obciążeniem lub pobawić się tempem jeśli chcesz progresować w tym ćwiczeniu, może być też kwestia zginacza biodra.

2. Trening raczej nie spali Ci tłuszczu z nóg, jeśli chodzi o rozbudowę to z pewnością dodatkowe obciążenie pomoże, najważniejsza jest progresja.
  • Odpowiedz
  • 0
@hersir_strength: jak popatrzyłem na ceny i ile bym musiał tego kupić to chyba jednak lepiej przejść się na siłke i tam robić nogi + i tak w końcu do drążka będę musiał dodać obciążanie więc bez siłki się nie obędzie
  • Odpowiedz
@agsbajahs poszukaj na yt cwiczen na kompresje brzucha (core compression) - od siebie moge polecic kanaly saturnomovement i tom merrick. Te cwiczenia polaczone z odpowiednim rozciaganiem powinny w niedlugim czasie pomoc Ci we wznosach
  • Odpowiedz