Aktywne Wpisy

maniel +126
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +62
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Mam problem z tylną przerzutką w rowerze, nie wskakuje ostatni 9-bieg oraz hałasuje przy każdym biegu (im wyższy nr biegu tym bardziej). Już na pierwszy rzut oka widać jakby była skrzywiona, górne kółko wystaje wyraźnie poza oś łańcucha.
Wykręciłem i sprawdziłem hak - jest prosty, potwierdził to także serwisant rowerowy. Rozkręciłem wózek i przyłożyłem do niego suwmiarkę - musiałem go delikatnie naprostować, zrobiłem to z dwoma stronami wózka. Skrzywienie było minimalne. Wyczyściłem i nasmarowałem kółka, skręciłem wszystko do kupy, upewniłem się, że hak jest dobrze przykręcony a koło roweru jest w osi z ramą.
Po złożeniu widać, że górne kółko jest krzywo ustawione w stosunku do zębatki ostatniego biegu.
Nie udaje mi się ustawić przerzutki żeby wchodził ostatni bieg i nie hałasowała (nie robię tego pierwszy raz).
Zamierzam kupić nową przerzutkę, ale chciałbym się upewnić, że sprawdziłem wszystko co powinienem. No i fajnie byłoby wiedzieć co jest zepsute w tej przerzutce.
Zastanawiam się czy kupić Alivio czy coś innego. Może jednak popełniłem gdzie indziej błąd przy montażu przerzutki?
źródło: temp_file.png1181029365485447244
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: temp_file.png2874067060372640729
Pobierzźródło: temp_file.png3998878432997791658
Pobierzźródło: temp_file.png7673109945960785176
Pobierzźródło: Screenshot_16
Pobierz