Wpis z mikrobloga

@pomidorowymichal1: bo z ich perspektywy jesteśmy imperium i źródłem ich porażek. Rakieta zabija obywateli w Przewodowie? JEB Zachodnie czołgi na Ukrainie. Rakieta spada po Bydgoszczą? JEB F-16 dla Ukrainy. I #!$%@?, że to nawet nie jest powiązane ze sobą, ale z perspektywy orków to oni jebla dostają, gdy łączą kropki po ichniemu xD

Do tego duża ilość czołgów, która wzięła udział w kontrofensywie pod Chersoniem była z Polski. Polskie pioruny stracąją
@Vayloren: bardzo ciekawa perspektywa

@Little_Makak pozwolę sobie być sceptyczny jeśli chodzi o inwestycje na Ukrainie które moga pozwolić nam ruszyć do przodu. Największe przedsiębiorstwa realizujące projekty budowlane to wciąż zachodni kapitał; SKANSKA, PORR. Jasne, na pewno Budimex, Polimex czy Erbud chwycą trochę inwestycji ale to międzynarodowe holdingi z europy zachodniej i US będą miały największe inwestycje na których obłowią się pod korek. Na pewno w transporcie kołowym będziemy królować i krążyć
bo z ich perspektywy jesteśmy imperium i źródłem ich porażek.

@Vayloren: Tak serio, to jak gadałem z kacapami, to wg nich my jesteśmy w UE i NATO na specjalnych warunkach i mamy być wyjątkowo dotowania. Żadne tłumaczenia że to nasza pracowitość, 30 lat wyrzeczeń, a sama unia nie jest dobrą ciotką, która daje prezenty tylko każde otrzymane euro wraca do mocodawców, a poza tym to substytut opłaty celnej za pełne otwarcie
W ich propagandzie też jestesmy niemal supermocarstwem.

@pomidorowymichal1: Rosja nie ma jednolitej państwowej propagandy.

W ruskiej jedynce dostaniesz info, że Polska to państwo upadłe, które żyje na niemieckim kredycie, jak kiedyś się sądziło o Grecji. W ruskiej zwieździe dostaniesz info, że Polska szykuje się do inwazji na Ukrainę. W RT dostaniesz info, że za polskie zbrojenia płacą Amerykanie i Niemcy, żeby zaatakować Rosję.

Sporo ekspertyz powstaje tam poza ruskim obiegiem propagandowym,