Wpis z mikrobloga

Czołem, czy ktoś moze wytlumaczyc jak głąbowi, jak określić przewyższenia jakie się pokonało?

Na stravie mam elev gain 93 m.

W aplikacji Huawei Zdrowie mam:
- różnica wysokości 132 m, zejście łącznie 142 m,
- wysokość min 263 m, najwyższa 297 m.

W innej aplikacji na androidzie zbierającej info z GPS mam:
- przewyższenie 785 m,
- spadki 767 m,
- wysokość min. 296 m, wysokość max 355 m

To jak stwierdzić, jakie przewyższenia pokonałem? xd

#rower
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lewic: masz możliwość przeliczenia przewyższeń w Stravie (na desktopie po wejściu w aktywność i kliknięciu na 3 kropki jest opcja "correct elevation")? Zazwyczaj to koryguje według map i jest w miarę wierne.
  • Odpowiedz
@Lewic: skoro nie masz to oznacza, że Strava sobie sama tyle z map wyliczyła i to jest ta poprawna wersja.

Jeżeli ci się to nie bardzo zgadza to możesz wrzucić do jakiegoś route buildera trasę (Strava, Komoot, etc), to pokaże swoje szacunki.
  • Odpowiedz
  • 0
@ujdzie: to nie jest koniec swiata, ze nie mam tej danej, po prostu ciekawi mnie roznica tych informacji w aplikacjach. no i chcialem sie upewnic jeszcze jak bardzo umieram w takiej plaskopolsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lewic: Strava jest stosunkowo legitna jeżeli chodzi o przewyższenia. Mają miliony aktywności, w których to weryfikują. Co nie oznacza, że się nie myli, bo cholera wie jakie mają mapy z których to liczą.

Czasami robię to Correct Elevation i z reguły jest sporo poniżej 10% różnicy między Stravą a Garminem. Z Wahoo miałem podobnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ujdzie: thx, wniosek jeden, musze zmienic trase jezdzi chce miec 400-500 gain w takim razie; coz, raz sie zyje( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz