@Insiders: W Androidzie jest systemowy gest cofnij od lewej lub prawej strony ekranu i działa w każdym miejscu. W iPhone w niektórych apkach jest gest od lewej, w niektórych od góry, ale jest sporo miejsc gdzie trzeba kliknąć w konkretnym miejscu - zazwyczaj w lewym górnym rogu :( Aparat w Samsungu uruchamia się szybciej, bo już wyjmując z kieszeni podwójnie klikam power i mam włączony, do tego działa to z
@saycool A ja przewrotnie zapytam jak wygląda jakość zdjęć w s23? cały czas wącham się między tymi telefonami ale z tym Samsungiem wychodzą cyrki z rozmazanymi fotkami
@Insiders: Niby jest ale działa tam gdzie srapple czy to twórcy aplikacji sobie uwidzą. Na Samsungu czy tam androidzie, nie wiem czyj to dokładnie "ficzer" działa zawsze, przy każdej czynności/apce.
@lgc89: Tak, z bliska fotka w jednym miejscu nieco rozmazana ale tekst nadal czytelny. Normalne fotki robi ok. Jakość zdjęć na podobnym poziomie. Wideo minimalnie lepsze na iPhone. Natomiast LivePhotos i jego późniejsze wykorzystanie zauważalnie lepsze na Apple.
@saycool ciekawy wątek. Dodałbym od siebie 7 punktów, których brakuje mi w iPhone względem Samsunga, ale chyba mnie zjedzą za bycie antyapplem czy coś. ( ͡º͜ʖ͡º)
1. Brak historii połączeń z wybranym kontaktem. Na iOS mam okienko notatek, ale spisywać notatkę za każdym razem po rozmowie? Bez przesady.
2. Brak natywnej możliwości robienia długich screenów w innych aplikacjach. Ograniczenie do Safari i to z zapisem do PDF jest słabe. Rozwiązanie? Zewnętrzna aplikacja. Niby jakaś opcja, ale wolę
@OneNightInTokyo: hmm, wydaje mi się że: 1. Jak w dialerze klikniesz na informacje o kontakcie to masz historię. 3. Zwykły schowek synchronizuje się pomiędzy urządzeniami. Chyba, że chodzi Ci o multischowek z historią taki jak jest w Gboard? 5. Teraz jest bida, ale mam cichą nadzieję, że iOS 17 w końcu otworzy się na Polskę ;) 7. Na samsungu w domyślnej apce SMS też się nie da ( ͡°
źródło: temp_file.png7702740629195188208
PobierzAparat w Samsungu uruchamia się szybciej, bo już wyjmując z kieszeni podwójnie klikam power i mam włączony, do tego działa to z
Jakość zdjęć na podobnym poziomie. Wideo minimalnie lepsze na iPhone. Natomiast LivePhotos i jego późniejsze wykorzystanie zauważalnie lepsze na Apple.
1. Brak historii połączeń z wybranym kontaktem. Na iOS mam okienko notatek, ale spisywać notatkę za każdym razem po rozmowie? Bez przesady.
2. Brak natywnej możliwości robienia długich screenów w innych aplikacjach. Ograniczenie do Safari i to z zapisem do PDF jest słabe. Rozwiązanie? Zewnętrzna aplikacja. Niby jakaś opcja, ale wolę
1. Jak w dialerze klikniesz na informacje o kontakcie to masz historię.
3. Zwykły schowek synchronizuje się pomiędzy urządzeniami. Chyba, że chodzi Ci o multischowek z historią taki jak jest w Gboard?
5. Teraz jest bida, ale mam cichą nadzieję, że iOS 17 w końcu otworzy się na Polskę ;)
7. Na samsungu w domyślnej apce SMS też się nie da ( ͡°
1. Hmm zobaczę w tym miejscu. W Samsungu dostep do historii połączeń mam z poziomu listy kontaktów. Wchodzę w kontakt i wyświetlam historię
2. Tak, multischowek. Możliwość skopiowania tekstu na iPhone i wklejenie na iPadzie mnie nie urządza. ;D
4. Da się, jeszcze jak.
źródło: temp_file.png7897956228192681783
Pobierzźródło: temp_file.png325480815803787155
PobierzNo i na iOS aplikacja Wykopu jest poniżej krytyki.