Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iPhone ma dużo mniej funkcji i edycji w porównaniu do androida, ale jest po prostu prosty, intuicyjny i przejrzysty, nie wiesza się i jest niezawodny przez lata. Ja miałem różne Samsungi ale iPhone mi najbardziej pasuje, może to kwestia gustu i żadnej większej filozofii w tym nie ma, ktoś woli mercedesa, a ktoś bmw więc nie wiem po co drążyć takie tematy
  • Odpowiedz
@saycool: Ja tam lubię w Androidach Desktop Mode - DeX, Ready Now czy inny.
Smartfony nie mają hi endowej mocy, ale taką powiedzmy - ultrabookową. Można coś obejrzeć, w coś zagrać, jakiś kod napisać i całkiem git to działa. Google niby pracuje nad odpalaniem Windowsa, ale już od dawna można odpalać Linuksa. Więc jak np. zepsuje ci się sprzęt (ekran) lub masz ochotę, możesz ze smartfona zrobić komputerek stacjonarny czy
  • Odpowiedz
  • 0
@thority: w S23 już wyjmując aparat z kieszeni klikam dwa razy w power i od razu celuje w obiekt bo aparat w tym czasie się włączy. W iPhone muszę wyciągnąć, włączy się ekran, przesunąć i dopiero włączy się aparat. To pierdoła i kwestia sekund, ale jeśli ma się porównanie to trochę boli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo jak jestem w jakieś aplikacji to muszę najpierw ściągnąć
  • Odpowiedz
  • 0
@fervi: niby jest ten Dex i teraz dodatkowo działa bezprzewodowo, ale jak jadę gdzieś za granicę to jednak wolę zabrać iPada do takiej pracy na szybko. W hotelu często są stare telewizory z którymi bezprzewodowo Dex nie działa, do tego musiałbym wozić ze sobą klawiaturę i myszkę. Wolę iPada bo mogę sobie na nim obejrzeć film w samolocie czy "pracować" w dowolnym miejscu bez potrzeby podpinania do TV.

@Flypho
  • Odpowiedz
@saycool: Przeszedłem z Samsunga S20 FE na iPhone 12. Dokładnie to, co piszesz. Nigdy nie miałem iPhone i nie chciałem hejtować, nie znając systemu, ale teraz już wiem, co będę krytykował za rok lub dwa jak będę wracał do Androida ^^,

FaceID jest super, ale te przyciski powrotu w różnych miejscach w zależności od aplikacji, a jak cofnąć w Instagramie, gdy się odpali przeglądarka wewnątrz aplikacji Instagrama bez wyłączania aplikacji
  • Odpowiedz
@saycool: ja podniosłem zablokowany telefon, telefon się wybudził rozpoznaniem twarzy, zrobiłem swipe i już mam aparat. Trwało jakąś 1 sekundę.
  • Odpowiedz
@saycool: Są stacje dokujące tego typu, Nexdock m. in. produkuje, że ze smartfona zrobisz tablet czy laptop. Natomiast stwierdzisz może pewnego dnia - a kupię sobie Samsunga Galaxy S69. I co zrobisz ze starym? Może śmietnik czy szuflada. A tak możesz np. podłączyć do telewizorka, wrzucić mu ROMy, jakiś RetroArch i mieć konsolę do gier i tak dalej.
  • Odpowiedz
  • 0
@D3lt4: Yanosik i Google Maps mogą działać razem na CarPlay tzn. jedna z nich w tle, ale powiadomienia o radarach przychodzą ;)

@thority dokładnie to opisałem... (moim zdaniem to ze 2-3 sekundy) a teraz wyobraź sobie, że możesz go odpalić podwójnym kliknięciem włącznika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@fervi: stare daje w prezencie albo sprzedaje. Nie bawię się w żadne cuda na kiju bo szkoda mi czasu, a i tak nie zawsze to działa tak dobrze jak dedykowane rozwiązania.
  • Odpowiedz
@saycool: ja po migracji tez mialem mieszane uczucia ale po pewnym czasie jak sobie ogarnalem to bardziej cenie sobie iphona a telefon i apple watch to zajebiste polaczenie
  • Odpowiedz