@ROCCO1: raz się nabrałem na jakąś podróbę śmietany, co miała w nazwie Śmietankowa czy coś, a konsystencja glutowata jakbyś zabarwioną wodę z gumą guar jadł...
@WrzeCiOna: Nie ta jedna mleczarnia gra w tę grę. Większość szalenie popularnych aktualnie "mlek" roślinnych (szczególnie owsianych) to tak naprawdę "mleka" rzepakowe, bo na tym badziewnym (i najtańszym chyba z resztą) oleju opiera się ich tłustość.
#oszukujo #afera
@ROCCO1 smalec też można, użyć jak, masło czasem nawet jest sekretnym dodatkiem do ciasta ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe kiedy klarowne masło będą tak podrabiać
@WrzeCiOna: Nie ta jedna mleczarnia gra w tę grę. Większość szalenie popularnych aktualnie "mlek" roślinnych (szczególnie owsianych) to tak naprawdę "mleka" rzepakowe, bo na tym badziewnym (i najtańszym chyba z resztą) oleju opiera się ich tłustość.
Zawsze sprawdzam skład 2 razy jak widzę to logo.
I jeszcze analfabetyzm propagują.
Używaj jak (kogo?, czego?) masła.
https://www.rama.com/pl-pl/produkty/rama-uzywaj-jak-m4slo/rama-uzywaj-jak-m4slo
Obojętnie. Przypadek się nie zgadza.
82% w opisie użyte nieprzypadkowo.
Żeby coś było nazwane masłem musi mieć 82% tłuszczu