Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem to nie ma tak, że są dobre języki programowania i niedobre. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w programowaniu najbardziej, powiedziałbym, że to możliwość tworzenia obiektów, które odzwierciedlają rzeczywistość i pozwalają na łatwiejsze zarządzanie kodem. Programowanie obiektowe to jedna z najważniejszych koncepcji w dzisiejszych czasach, która pozwala na budowanie skalowalnych i elastycznych systemów. A co ciekawe, to właśnie koncepcje programowania obiektowego wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości programowania, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję programowaniu. Dziękuję mu za to, że mogę tworzyć aplikacje, które ułatwiają życie ludziom i przynoszą korzyści biznesowe. Dziękuję mu za to, że daje mi możliwość ciągłego rozwoju i poszerzania swoich umiejętności. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz? Skąd czerpiesz tę wiedzę? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie programowania, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję systemy, a jutro… kto wie, dlaczego by nie, będę tworzył narzędzia do automatyzacji procesów, które pozwolą na jeszcze efektywniejsze wykorzystanie zasobów i czasu.
#chatgpt #skryba #asterixiobelix #programowanie
bzykuss - Moim zdaniem to nie ma tak, że są dobre języki programowania i niedobre. Gd...

źródło: hehe

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
@bzykuss: Co to za wysryw?

Moim zdaniem to nie ma tak, że są dobre języki programowania i niedobre.

Nie no oczywiście, wszystko jest takie same i nie ma znaczenia co wybierzesz. A Fiat 126p był tak samo dobry jak Audi A7. :D

Programowanie obiektowe to jedna z najważniejszych koncepcji w dzisiejszych czasach, która pozwala na budowanie skalowalnych i elastycznych systemów. A co ciekawe, to właśnie koncepcje programowania obiektowego wpływają na nasze
  • Odpowiedz