Aktywne Wpisy

King_of_the_savannah +196
Aparycja cygana zawsze będzie dla nich atrakcyjniejsza niż polusa
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
źródło: IMG_0981
Pobierz
KIaudiuszeq +893

Właśnie się dowiedziałem, że warsztatowi wycena napraw wyszła taka, że to szkoda całkowita - przekraczająca 70% wartości auta o... 1000zł.
Auto z 2017 roku z 90000km przebiegu xD
Co najlepsze to warsztat do mnie nie zadzwonił, to ja zadzwoniłem (bo minęły 3 dni od zostawienia auta, myślę "kurde no co tak długo"). Wysłali już wcześniej wycenę do PZU i tyle. Co ja mam teraz zrobić? Naczytałem się na mirko że ubezpieczyciele wolą wystawiać szkodę całkowitą, ale tutaj to jest jakaś przesada!!!
Z tego co wiem to rzeczoznawcy z #pzu nie było ani nic, aleee ten warsztat ma podpisaną umowę z nimi to może coś knują.
Pozwolę sobie was zawołać Panowie z poprzedniego wpisu: @Szakalio: @kuraku @xyz_xyz @jadalny_kasztan @Rogi_
#ubezpieczenia #oc #motoryzacja #oc #ac #wypadek
Po prostu nikt się nie chce bawić w bezgotówkową naprawę bo PZU wie że warsztat sobie policzy tyle że wyjdą jak Zabłocki na mydle
Najlepiej zacząć od kontaktu ze swoim agentem, na pewno będzie wiedział co dalej można zrobić i jakim sposobem z tym zawalczyć :)
Jak robisz z OC
to tak nie działa xd
całka nigdy nie wychodzi lepiej niż naprawa, o ile da się naprawić ofc.
OPie postaraj się o jakąś niezależną wycenę, tak aby nie wpadało w całkę
Akurat to było stare auto i szkoda w tył bez naruszenia elementów nośnych więc zrobiłem za 2k a zostało z 10k z przelewu od PZU do kieszeni
@Neneszo:
@dzem_z_rzodkiewki @sayanek @MeksykEuropy @Krupier @xyz_xyz
I tak się też niestety stało. Właśnie otrzymałem wycenę od rzeczoznawcy z PZU gdzie od bazowej wartości samochodu
Ubezpieczenia majątkowe to scam.
@dzem_z_rzodkiewki: Od tego masz w Warcie produkt Warta klasyki, masz wycenę rzeczoznawcy i szczególne