#biedanonim Chce tylko się wyżalić, że chyba już poraz dziesiąty spróbowałem linuxa (do codziennego użytku i pracy z przeglądarką)i nie mam nawet sił, żeby komentować bo to nie ma sensu. Ten rok linuxa nigdy nie nastąpi, żadnego dolara temu projektowi nie prześlę.
Liczę na to, że dożyje normalnego systemu, który nie będzie mnie śledził, zbierał danych o mnie, no ale fajnie by było żeby jeszcze działał. Właściwie chciałbym, żeby też każdy program spełniał te warunki.
Muszę zapisać sobie 100 razy "NIE DAJ SIĘ ZNÓW NAMÓWIĆ NA LINXA" bo widocznie do mnie nie dociera.
Jako, że nie będę odpowiadał w tym temacie to mozecie sobie darować trigerowanie mnie bardziej. Lece instalować tfu windowsa :( Zaznaczam, że zdaje sobie sprawę, że np praca na serwerze linuxowym to inna para kaloszy. Wypowiadam się tylko jako "codzienny user" takiego Ubuntu czy Minta.
@mirko_anonim: musisz inne sprubować, bo różne som ( ͡°͜ʖ͡°) A na serio, to pewnie nie jest to dla każdego. Sam korzystam z linucha od 10 na desktopie i jestem zadowolony. Ale rozumiem, że nie każdemu chce się dostrajać, szukać rozwiązań i zgłębiać tajniki.
@mirko_anonim Nie podobały mi się występujące po aktualizacjach w Ubuntu drobne regresje, więc przesiadłem się na Debiana. I nie żałuję. I nie planuję zmiany.
Mimo wszystko miłego "komputerowania" na każdym systemie operacyjnym. ;)
Bo to jest piękne na pecetach, że jest wybór. Nie jak na większości smartfonów, tabletów, itp.
@mirko_anonim: Jeżeli problemem nie były jakieś sprzętowe rzeczy typu coś nie działa bo nie jest wspierane to ciekaw jestem co takiego niby się nie da zrobić na Linuksie jeżeli komputer ma służyć do codziennego użytku. Google gorzej wyszukuje na Linuksie?
Na Linuksie da się pracować, da się grać i zdecydowanie da się przeglądać internet. To są rzeczy codziennego użytku.
Chce tylko się wyżalić, że chyba już poraz dziesiąty spróbowałem linuxa (do codziennego użytku i pracy z przeglądarką)i nie mam nawet sił, żeby komentować bo to nie ma sensu.
Ten rok linuxa nigdy nie nastąpi, żadnego dolara temu projektowi nie prześlę.
Liczę na to, że dożyje normalnego systemu, który nie będzie mnie śledził, zbierał danych o mnie, no ale fajnie by było żeby jeszcze działał.
Właściwie chciałbym, żeby też każdy program spełniał te warunki.
Muszę zapisać sobie 100 razy "NIE DAJ SIĘ ZNÓW NAMÓWIĆ NA LINXA" bo widocznie do mnie nie dociera.
Jako, że nie będę odpowiadał w tym temacie to mozecie sobie darować trigerowanie mnie bardziej. Lece instalować tfu windowsa :(
Zaznaczam, że zdaje sobie sprawę, że np praca na serwerze linuxowym to inna para kaloszy. Wypowiadam się tylko jako "codzienny user" takiego Ubuntu czy Minta.
#linux #windows #szkodaszczepicryja
─────────────────────
· Flagi: #000baitalert
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
A na serio, to pewnie nie jest to dla każdego. Sam korzystam z linucha od 10 na desktopie i jestem zadowolony. Ale rozumiem, że nie każdemu chce się dostrajać, szukać rozwiązań i zgłębiać tajniki.
Mimo wszystko miłego "komputerowania" na każdym systemie operacyjnym. ;)
Bo to jest piękne na pecetach, że jest wybór. Nie jak na większości smartfonów, tabletów, itp.
Na Linuksie da się pracować, da się grać i zdecydowanie da się przeglądać internet. To są rzeczy codziennego użytku.
@mp107: Na smartfonach też masz wolność