Aktywne Wpisy

moll +18
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

mleko3-2procent +514
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz

Po wczorajszym leniwym rozjeździe po wioskach, ruszyliśmy dziś na podbój gminek i najgorszych asfaltów lubelskiego.
Szczęśliwie i przypadkiem trasa została odwrócona, przez co najpierw mieliśmy ujeby życia, a powrót z Białej Podlaskiej był prosty i gładki.
Bandą w składzie @Dewastators @metaxy @Cymerek oraz @rozpa ruszyliśmy w słońcu i mroźnym powietrzu na płaską, wyboistą i trochę piaszczystą trasę. Pod Chotyłowem rozdzielamy się, aby później się znowu częściowo połączyć i znowu rozdzielić...XD
Na DW815 spotykamy dużego psiaka: po obroży wnioskuje, że zerwał się komuś z łańcucha, ale nie należy do zadbanych, a do człowieka lgnie. Auta z----------ą tam srogo, bo długa prosta, a zaraz zrobi się ciemno. My na rowerach 30 km do noclegu, a pies 20 kg lekko. Zadzwoniłam na psiarnie (hehe) i obiecali wysłać kogoś, kto go złapie. Mam tylko nadzieję, że nie dostał autem:(
#rowerowyrownik #wspodnicynaszosie #szosa #100km #zaliczgmine #wykopcanyonclub
Skrypt | Statystyki
źródło: IMG_7435
PobierzJak na tamte rejony fajne asfalty, cisza i spokój
@nie-jestem-robotem dzięki:) wystarczy myć!
@gram_w_mahjonga Canyon Endurace CF SL8, na niestockowych kołach.
@ikov Było bardzo zimno na końcówkę, don’t care :D
trzeba było pisać ze się wybiera ktoś, mnie nie m ale mamusia by ugościła ciastem i rosołkiem a i pewnie coś innego by wpadło i cukierki na drogę, które zawsze mi dawała jak wyjeżdżałem z domu :)
Biała Podlaska mój sweet home ♡♡
źródło: temp_file.png1745333926065761739
Pobierzźródło: temp_file.png1621280997222989255
Pobierz