Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótkie anonimowe pytanie do dojrzałych osób, proszę bez hejtu. Jakbyście zareagowali na propozycję waszej partnerki, aby otworzyć związek w jedną stronę (w jej)? Jesteśmy 6 lat razem, oboje lvl31, ale ona większy temperament i potrzeby, którym ja nie potrafię sprostać. Kocham ją i bardzo mi na niej zależy. Jestem gotów się zgodzić, ale zastanawiam się jak to może wpłynąć na nasze relacje...
#zwiazki
──────
Krótkie anonimowe pytanie do dojrzałych osób, proszę bez hejtu. Jakbyście zareagowali na propozycję waszej partnerki, aby otworzyć związek w jedną stronę (w jej)? Jesteśmy 6 lat razem, oboje lvl31, ale ona większy temperament i potrzeby, którym ja nie potrafię sprostać. Kocham ją i bardzo mi na niej zależy. Jestem gotów się zgodzić, ale zastanawiam się jak to może wpłynąć na nasze relacje...
#zwiazki
──────
VanGogh 0
Wymyśliłem jak oszczędzić na podatkach.
Na koniec miesiąca kupujesz sobie coś za 10k (np. komputer). Dostajesz fakturę, wliczasz w koszty. Płacisz dużo mniejszy podatek.
W kolejnym miesiącu zwracasz sprzęt (od niedawna na działalności można zwracać sprzęt w ciągu 14 dni tak samo jak konsumenci). Odzyskujesz kasę. Ale mniejszy podatek już był zapłacony.
Przecież przy zwrocie nie dostajesz faktury "odwrotnej", więc nie ma jak tego rozliczyć.
A skąd skarbowy będzie wiedział czy zwróciłeś sprzęt? Nawet jak będzie kontrola to powiesz, że teraz przy sobie nie masz, bo zostawiłeś u klienta. A jak powiedzą, żebyś przywiózł i pokazał, to na szybko po drodze kupisz w sklepie taki sam (a po kontroli i tak zwrócisz).
@mk321: XD! Wałek godny słynnego "oscylatora". Nie myśl więcej.
- kwartalny VAT i dochodowy, co przy obecnej i inflacji jest zyskiem tylko trzeba sobie dobrze to rozplanować
- odpocznie ulg które się da odrazu w ciągu roku (np ulga 4+)
@NoMoreTearsJustSmile: @arysto2011: nie zapominając o fakturze korygującej tylko nawet nie wiedząc, że coś takiego w ogóle istnieje xDD
@mk321: jak nie jak tak
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@NoMoreTearsJustSmile:
Wbrew pozorom, nie ma aż tyle rzeczy za 10k które można wrzucić w koszty, żeby nikt się nie przyczepił przy programowaniu. Komputer, smartfon z górnej półki, jakieś najlepsze monitory, może drukarka 3D i