Aktywne Wpisy

trevoz +44
Byłem ostatnio parę tygodni na wakacjach w Azji, m.in. w Japonii, i jedna rzecz mnie naprawdę zdziwiła: ceny jedzenia w zwykłych knajpach.
Nie mówię o jakichś fancy restauracjach, tylko normalne miejsca, gdzie wpadasz coś zjeść. Obiad + cola za jakieś 16–20 zł. Jakieś curry, ramen, gyudon, kurczak z ryżem itd. I to nie jakieś mikroporcje, tylko normalnie można się najeść.
W Polsce za taki obiad w knajpie to mam wrażenie, że minimum x2, a
Nie mówię o jakichś fancy restauracjach, tylko normalne miejsca, gdzie wpadasz coś zjeść. Obiad + cola za jakieś 16–20 zł. Jakieś curry, ramen, gyudon, kurczak z ryżem itd. I to nie jakieś mikroporcje, tylko normalnie można się najeść.
W Polsce za taki obiad w knajpie to mam wrażenie, że minimum x2, a
źródło: image
Pobierz
Tranq +82
źródło: njq5010cnste1
Pobierz

źródło: 1681957531769772
PobierzEwa by skusić go do zjedzenia jabłka powiedziała
Inna sprawa zobacz, żyli w raju mieli wszystko a babie jak widać dalej było mało.
I wiele, wiele innych nieścisłości w bajce sprzed tysięcy lat :)
sam latamijezdzilem do chaty w bieszczdach bez pradu, wody i zasiegu
ale to na tydzien dwa max
a potem net juz sie przydaje
@czarny1989: grzech nie jest planem Boga. tak samo zdrada Judasza była przewidziana przez Jezusa i on sam mówił "wprawdzie Syn Człowieczy odchodzi jak o nim jest napisane, ale biada człowiekowi, przez którego się to
Powiem nawet więcej, poszczególne księgi starego Testamentu może dzielić nawet luźno kilkaset lat. Wiele ksiąg to przerobione historię wzięte z innych kultur (choćby potop). Wiele ksiąg jest nawet wewnętrznie sprzecznych bo na przykład były w obiegu dwie wersję danej historii, "spisywały Biblii nie wiedział którą wersję wybrać więc wpisał obie na raz xD (np.ksiega