Wpis z mikrobloga

Mirki, zrobiłem sobie taką stronę (troche pozmieniałem html, miałem dobry template) i chciałbym dodać taki banner ta górze (napis a w tle slajdy lub video). Czy ktoś z was jest w stanie to machnąć za drobną opłatą? Zależy mi żeby sobie to później móc podmienić/edytować i żeby było responsywne. #webdev #programowanie
GrzegorzPorada - Mirki, zrobiłem sobie taką stronę (troche pozmieniałem html, miałem ...

źródło: Untitled-1

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrzegorzPorada: Nie odbieraj tego jako atak, bo mam wrażenie że tak to zostało odebrane, a to zwykła uwaga. Po ponownym wejściu na stronę działa jak należy, więc cache sprawuje się dobrze. Natomiast pierwsze ładowanie strony zajęło mocno ponad 5 sekund i ponad 4.5 przy próbie przejścia na dowolną kartę. To ekstremalnie wysoki czas jak na obecne standardy i większość odwiedzających może się na to nie zdecydować. Dodanie filmu w tle
  • Odpowiedz
@GrzegorzPorada: dużą część czasu ładowania zajmują obrazki. Zrób miniatury zamiast ładować 1080x1080 żeby wyśwetlić 300x300, przy tej ilości obrazków poprawa będzie zauważalna. Plus samo logo w gifie to prawie megabajt, też jest pewne pole do optymalizacji.
  • Odpowiedz