Wpis z mikrobloga

Jakiś dobry i godny poleania kurs Java + selenium/webdriver/playwright do automatyzacji testów? Ewentualnie samej Javy jako języka? Może być w języku angielskim (tylko nie książka, może być udemy lub YT lub jakaś strona). Za dużo tych ogłoszeń o pracę na Javę więc trzeba coś w tym kierunku podziałać. Na chwilę obecną mam prawie roczne doświadczenie w JS + Cypress.

#testowanieoprogramowania #programowanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imo0mfg: Pisząc selenium/webdriver, mam nadzieję, że zaliczyłeś drobną wpadkę, a nie, ze rozważasz do nauki selenium IDE :P Generalnie z "selenium" to selenium webdriver jako jedyne ma sens.

Jak chcesz iść w Javę, to odpuść temat playwrighta, bo obecnie dużo ogłoszeń jest w Java + Selenium, ofert na Java + Playwright nie wiem, czy chociaż jedną w Polsce znajdziesz. Druga rzecz, ofert na Java + selenium faktycznie jest od groma,
  • Odpowiedz
  • 1
@diarrhoea: @supersucker dzięki za komentarze, przemyślałem to sobie i macie rację - dorzucę sobie po prostu do Cypressa wiedzę z TypeScripta i w przyszłości zobaczę jeszcze z czym się je tego Playwrighta.
  • Odpowiedz