Wpis z mikrobloga

@TheHamlet: Ale kto Wam każe jeść robaki czy produkty z nich wykonane?

Po pierwsze, to robaki to nie jedyny zamiennik mięsa bogaty w białko.
Po drugie, jakim cudem 90% społeczeństwa spożywającego mięso, miałoby się zgodzić na jego zbanowanie?
Po trzecie, większość tych 'kryzysów' z nabiałem czy jajkami ostatnio były powodowane przez samych producentów chcących zwiększyć marże na sztucznym kryzysie. Tak jak to od wielu lat robi się na rynku pamięci RAM
@Hektorrr: chlopie jest coś jeszcze wazniejszego, suszone swierszcze czy maka ze swierszczy jest produkowana od lat i od lat jest to drogie, 20g suszonych swierszczy to miedzy 15-30zl 100g maki ze swierszczy to 25zl ogladalme juz w 2008 roku te hodowle w bodajze Francji i ciagle jest to mowione ze tego nie da sie wyprodukowac tak tanio jesli chodzi o wage jak mieso, mozna wyprodukowac duzo i szybko spora ilosc bialka
@Ivan_Sekal: ale jak nie będziesz chciał/nie będzie cię stać to po prostu nie będziesz tego jadł no ja #!$%@? XDD
Konfiarskie barany znalazły sobie nowego wroga. Temat covida nie wyszedł, nawalanie w Ukraińców i lizanie butów rossji nie wyszło, więc debile przenieśli się na #!$%@? robaki, tworząc sobie teorię że ktoś będzie zmuszał ludzi do jedzenia tego i dzielnie walczą ze swoimi urojeniami XDD
@Cyk_dwujeczka: a coś takiego napisałem? Gnijących robaków tez nikt ci nie będzie kazał jeść. Pokazałem tylko skąd się bierze jego smaczny i ładny schabowy i ‚produkty’ ‚pochodne’. Same hodowle bez zgniłych zwierząt i rzeznie nie wyglądają lepiej. Dodajmy na przykład jak za życia odleżyn gnijących dostają lochy zamknięte w klatkach laktacyjnych bez możliwości ruszenia się
@vulfpeck No k*urwą rzeczywiście niesomowite że ruscy podchwycili też ten temat dla swojej propagandy.
Czyli teraz żeby ruskim zrobić na złość to mamy jest te robale czy udawać że tematu nie ma?
@TheHamlet: kto forsuje robaczanego kotleta? Przecież te całe świerszcze o których było ostatnio głośno to w postaci mączki mającej być jedynie dodatkiem do żywności w ilości maksymalnie kilku gramów na 100g sosu czy bułki, tak jak mnóstwo innych dodatków do żywności pochodzących z reaktorów chemicznych. To jest znacznie bliżej barwnika z robali niż zastąpienia schabowego robalami
I tu nie ma żadnego forsowania. Zgodnie z procedurą wydano zgodę na wprowadzenie na rynek
od kiedy trzeba zmuszać obywateli do czegoś, żeby to zrobili? dobrze wiesz jak działa tv

tvn też o tym wie

@TheOneWhoKnocks: działa to tak, że nie ma żadnego zmuszania, tylko kręcić podwójne salto, że to "nie jest zmuszanie, no ale wiesz jak jest".
Zmuszanie do jedzenia owadów to urojenia prawakoidalne, essa.
@vulfpeck: no tvn:

https://konkret24.tvn24.pl/swiat/zywnosc-z-owadow-ludzie-beda-teraz-jesc-owady-nie-wiedzac-o-tym-sklad-produktu-ma-byc-znany-6679417

https://tvn24.pl/tvnmeteo/nauka/produkty-z-insektow-szeroko-dostepne-na-rynku-za-kilka-kilkanascie-lat-ekspertka-owady-sa-zrodlem-pelnowartosciowego-bialka-i-tluszczu-6727245

świerszcze mają być dodane do niektorych produktów i TVn o tym pisze.

Gdzie tu propaganda? To zwykły fakt.

Jesteście takimi durnymi jełopami, że gdyby w russia TV powiedzieli, ze slońce świeci w dzien to byście zaraz się zaklinali, że to nieprawda i świeci w nocy, a tylko ruskie i konfederacja współpracująca z ruskimi twierdzi, ze świeci w dzien. Oczywiście lewicowi europejscy politycy nie dostali ciepłych posadek
@konsonanspoznawczy: stopniowe ograniczenie produkcji mięsa na przestrzeni lat co docelowo spowoduje zaporową cenę dla sporej części społeczeństwa (klasy robotniczej) i mięso stanie się luksusem a nie codziennością a białko czymś trzeba będzie uzupełnić i tu pojawiają się wynalazki z owadów - to jest ten plan a nie „zakaz spożycia mięsa”, najgorsze jest to ze znajda się wykręty co będą temu planu klaskać bo hurr jak można codziennie #!$%@? mięso i nabiał,
@shaki24: nadal tam nue ma nic o zmuszaniu, przestancie się kompromitować

no tak do jedzenia robaków też cię nikt nie będzie zmuszał, najwyżej nie będziesz ich jadł i żarł kartofle. Do szczepienia też nie było zmuszania po prostu ograniczanie wolności dopóki się nie zaszczepisz (po kilka razy)

@merriweatherpostpavilion: No i prawidłowo. Tak samo #!$%@? nie może jeździć autem. Ktoś się nasłuchał szurów i ma mieć równe prawa w sytuacji epidemii,
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@nom_om: bo nie mam wyboru. Z ciekawosci ty na kogo glosujesz? Bo nie wazne jaka partie wybierzesz kazdym wyborem cie zaoram jak psl pole XD konfederacja kopiuje 1:1 program szwajcarskiej SVP no ale szwajcarzy pewnie glupi ze na nich co roku głosują. Tak tak czekam na argument ze polska to nie szwajcaria tylko polska to szwecja/dania XD takze czekam bo bym sie posmial jak mi podasz lepszy wybor w polskiej polityce
@Ivan_Sekal: do tej pory głosowałem na kanapowe, liberalne partie. Kiedyś nawet zdarzyło mi się na KNP głosować, jak i na Korwina do europarlamentu. a obecnie nie głosuje w ogóle.
Patrząc na twoje wypowiedzi musisz mieć zajebiście niską samoocenę xD. Trochę beka z ciebie
@Tymajster: to musi pasc slowo “zmusza”? Jak juz zakaza calkowicie miesa (a taki jest cel lewakow juz na rok 2030) to nie bedziesz sie czul zmuszony do zastepienia czymkolwiek bialka zwierzecego co nie.
a taki jest cel lewakow juz na rok 2030

@shaki24: Światowy rząd lewaków już pisze ustawę i będzie głosowanie w Sejmie Lewaków.
Chodzi ci o ten bzdurny obrazek? Coś zobaczyliście, pomnożyliście razy pięć pod kątem teorii spiskowych i siejecie zamęt.
@Tymajster: tu nie trzeba było nic mnożyć, cel ambitny jest jasno opisany - 0 miesa do roku 2030.

Gdzie ty widzisz jakiekolwiek mnożenie, gdzie ty widzisz jakieś teorie spiskowe. Przecież nikt już tego nawet nie probuje ukrywać.