Aktywne Wpisy

okretowy_sanitariat +334
źródło: temp_file2579332303129060609
PobierzCo zrobić z kotełam
- Eutanazja ( ͡° ʖ̯ ͡°) 20.6% (513)
- Wychować jak swoje 53.2% (1327)
- Zostawić tylko białe ( ͡º ͜ʖ͡º) 26.3% (655)

#polskiedrogi #motoryzacja #kierowcy #samochody #prawojazdy #ruchdrogowy #podrozujzwykopem
dwa lata już nie jeżdzę samochodem. Za dużo stresu. Jak mam gdzieś pojechać z tobołkami na wypad to wsiadam w pociąg lub busikiem a nie będę się męczył z innymi zwierzętami na ulicy, gdzie każdy wieśniak pędzi jakby mu matka umierała. Życie mam jedno, nie warto tak ryzykować.
Literalnie nie zauważyłem
dwa lata już nie jeżdzę samochodem. Za dużo stresu. Jak mam gdzieś pojechać z tobołkami na wypad to wsiadam w pociąg lub busikiem a nie będę się męczył z innymi zwierzętami na ulicy, gdzie każdy wieśniak pędzi jakby mu matka umierała. Życie mam jedno, nie warto tak ryzykować.
Literalnie nie zauważyłem

https://twitter.com/PawelJezowski/status/1623021894629789711
odp
Wcześniej spadek dochodów
Przychody z źródeł nie będących surowcami energetycznymi w dół prawie o 30%.
Czy to wgl możliwe w ciągu jednego roku? To tak jakby im się gospodarka skurczyła o 10-20%. xDD
#ukraina #sankcje #gospodarka #heheszki #humorobrazkowy #rosja #wojna #neuropa
źródło: proxy-image (32)
PobierzSankcje sobie są, one działają, ale ich skutki widać dopiero po jakimś czasie, gdy czara się przelewa i wszystko zawala się w jednym momencie :]
Jednym słowem, może być DUŻO gorzej w rzeczywistości niż podają.
Ameryka potrafiła całą potęgę związku radzieckiego rzucić ekonomicznie na kolana przez ceny ropy, a ZSRR to był odizolowany drugi świat z swoją gospodarką, własną produkcją w miare samowystarczyalny itp, to co dopiero musi się dziać tam w rosji, która jest cieniem tego co dawniej. xDD
Najostrzejsze sankcje
Odebranie wszystkim ich oszczędności, co starczy na rok wojny.
Hiperinflacja
Obsranie gospodarki i zmniejszenie etatów, masowa emigracja i rozwalenie się totalne gospodarki.
Ale to tylko moje spekulacje xD
@BayzedMan: zapomniałeś o Afganistanie i Czarnobylu
@munioman: Tak naprawdę trochę przeceniamy wpływ tych czynników. ZSRR więcej wydał pieniędzy i zasobów na przebazowanie jednostek na Daleki Wschód po tym jak Chiny przeszły na stronę USA, nie mówiąc już o odcięciu rynku chińskiego. To zabolało ich najbardziej ze wszystkich rzeczy, które USA robiło jednocześnie.
Teraz taki Iwan, lat 35 zamiast #!$%@?ć na budowie nowej fabryki albo hotelu, to gnije w okopie. A jego ojciec lat 60 zamiast dorabiać do końcówki emerytury pracując u jakiegoś prywaciarza, to