Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +62
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
picasssss1 +194
Wprowadzili w firmie nowy system premiowy, jeden chłop ze zmiany dosyć mocno się zafiksowal żeby wyrabiać progi i zarabiać grube pieniadze.
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Jeżeli uważasz, że upolowanie kawałka kurczaka czy świni w markecie czyni z ciebie drapieżnika, to wybacz, ale jesteś po prostu padlinożercą, bo to mięso jest padłe od dawna. Tu nie działa żaden dobór naturalny, bo wszystkie osobniki idą
Och to bardzo proste, oni uważają hodowlę w takich warunkach i ubój za nieetyczny. Nie twierdzą zazwyczaj że przechodzą na wege bo mięso jest niesmaczne.
Mam nadzieję że pomogłem.
@Hrjk: wytłumacz mi w takim razie dlaczego akurat upodobali sobie awokado, gdzie plantacje awokado zużywają masę wody utrudniając dostęp do wody pobliskim mieszkańcom, a na dodatek w Ameryce Południowej w wielu miejscach konkurują z plantacjami Koki prowadząc do lokalnych konfliktów, w których cierpią cywile.
Pomijam już, że są nie jedne badania wskazujące,
@mvmxks: no i?
Uwaga, ważny komunikat. Nikogo, dosłownie NIKOGO nie obchodzi co się dzieje w krajach trzeciego świata.
Po co popadać w tą spiralę #!$%@??
Oh, więc nie jesz mięsa, bo zwierzęta cierpią? To czemu nie obchodzi cię los pewnych mieszkańców Ameryki Południowej, gdzie konkurencja awokado z plantacjami Koki prowadzi do lokalnych konfliktów? Może opanuj się i zacznij #!$%@?ć mięso, bo
@mvmxks: Tyś widział co się dzieje w Lidlu jak jest promocja na mięso? To nie tylko polowanie - to wojna! Walka o przetrwanie między studentami, samotnymi matkami i emerytami. Może nie jestem drapieżnikiem, ale gdy stoję do kasy z kawałkiem mięsa wyrwanym z cielska lodówki wiem, że to ja wygrałem starcie - jestem prawdziwym wojownikiem!
Marketing, nic więcej. Nie dość, że to jak piszesz - mało etyczna alternatywa, to jeszcze koszt napompowany sztucznie, a wcale nie AŻ takie zdrowe i dietetyczne jak się je reklamuje. A ludzie sobie wrzucają po 2 do miski i mają FIT sałatkę. "No przecież nic prawie nie jem a tyję... "
@Hrjk Dobrze, ale to jest twoja opinia na ten temat. Dlaczego weganie swój pogląd chcą narzucić innym? W dodatku to chyba jedyny argument który nie jest zwyczajnym kłamstwem
uff, jak dobrze, że nie jestem wege zjebem, a dziś na obiad rosół i stripsy z kurczaka, uff!
@mvmxks:
Wyobraź sobie gospodarstwo hodowlane wyspecjalizowane w drobiu/świniach/bydle rogatym (w "produkcji" zwierząt, a nie ze pan ma 3 kurki, świnkę i pół krówki). W każdej gminie, w której są takie gospodarstwa jest wydzielany obszar "pastwiska" odpowiednio duży, na który odpowiednio oznakowane spędzane są zwierzęta przeznaczone
Lis jak wbija do kurnika to nie zostawia jeńców