Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodecss: wykopki oczywiście od razu rzucają w nią kałem. A tłumaczyłeś jak się tego używa? Spora część osób nigdy nie używała zmywarki. Serio.
  • Odpowiedz
@kodecss: Wytłumacz jej jak to działa a najlepiej pokaż jej gdzie jest filtr i każ jej go samej umyć to się opamięta. Różowe myślą że odpływ prysznicu i filtry w pralce czy zmywarce się same czyszczą, a zwykle to chłop za tym stoi.
  • Odpowiedz
I średnio ja raz w miesiącu muszę rozbierać kuchnię do albo odpływ zatkany albo pompa zmywarki.

@kodecss: Ale to akurat powinien wyłapać pierwszy filtr w komorze zmywarki, ten do bieżącego czyszczenia.
  • Odpowiedz
Moja siostra to samo, zawsze zmywanie na 3 razy puszczane. No chyba, że ja załaduję to wszystko się mieści. Te półki i kratki nie bez powodu mają kształt jaki mają.
  • Odpowiedz
@kodecss: nie wiem, spróbuj wytłumaczyć, że zmywarka by zmywała, musi omywać wodą całe naczynia. A pompa ma plastikowe łopatki, które mieląc resztki żarcia zwyczajnie się zużyją i to całkiem szybko (moi podnajemcy zarżnęli w ten sposób zmywarkę raptem w dwa lata). A jeśli tłumaczenie nie wystarczy, to po prostu powiedz (i przypomnij potem po wielokroć), że jak pompę szlag trafi, to ona sfinansuje naprawę. I potem bądź konsekwentny.
  • Odpowiedz
@kodecss: to twoja rozowa nie przebiła mojej żony ( ͡° ͜ʖ ͡°) kilka razy już włożyła kubek z FUSAMI KAWY do zmywarki. Fusy były dosłownie na wszystkim i po wyjęciu trzeba było talerze i sztućce domywać ręcznie. Fusy też pojawiały się na rzeczach w zmywarce do tygodnia po tej akcji...
  • Odpowiedz