Wpis z mikrobloga

@dean_corso: ale ty piszesz o fouie grad, które kosztujeduzo więcej niż taką normalna wątróbka. Tej nigdy nie jadłem i nie chcę, ale jak kupujesz wątróbkę drobiową to nikt tych kurczaków nie karmi na siłę żeby miały większe wątroby, to są raczej takie resztki.
@SaintWykopek do tego gulasz, kotlety czy nawet z warzywami, tak jak ryba po grecku.
@SaintWykopek: Mi to przez gardło by nie przeszło, ale ogólnie ja prawie mięsa nie jem bo mnie brzydzi fizycznie, a co dopiero podroby. Ale tobie życzę smacznego koliega.


@Mantusabra: podroby, a szczególnie wątróbka, to jedno z najgęstszych odżywczo źródeł pokarmu.
I nie chodzi o same kalorie, ale łatwo-przyswajalne witaminy i mikroelementy.

Tak tylko piszę, do niczego nie zmuszam :)
@dean_corso: ale on je wątrobę wołową, a Ty piszesz o foie gras, jesteś tego świadomy? Mało tego, możesz kupić w sklepie normalną, zdrową, niestłuszczoną wątrobę gęsią od gęsi hodowlanych.
@Pan_Szeryf jak wyżej. Niestety taki proceder ma miejsce, ale tylko w tym jednym przypadku.