tydzień temu, moje call opcje pierwszy raz zaświeciły się na czerwono... a dzisiaj pierwszy raz oficjalnie nie jestem na opcjach stratny, bowiem moje 2 call opcje nadrobiły straty wcześniejszych 5 call opcji, które nie wypaliły.
Zastanawiam się co zrobić dalej.
Więc biorę po 500 dogecoinów i słucham państwa! #cozrobic
@daniobudyn: na opcjach jest tyle strategi, że ja w większości nawet jak przez chwile je rozumiałem, to w praktyce już ich nie ogarniam. Dużo jest tego, żeby bez praktyki wszystko zapamiętać. Ale podstawy da się ogarnąć.
@anonimowy_programista: Ogólnie to nie kupuj opcji które potrzebują ruchu cenowego 200% aby wejść ITM. To już czysty h----d, nawet nie za bardzo spekulacja. Kupuj coś ATM albo delikatnie kilka % pod i taką opcję możesz trzymać dużo dłużej.
@anonimowy_programista: Biorę 500 doge i podpowiadam, odstaw te opcje w p---u to dobre dla grubasów które mogą kapitałem popchnąć cenę ponad wartość swoich opcji w odpowiednim czasie
albo chodz na discorda, ja gram glownie ja opcjach, poswiecilem im 2 lata, sa strategie typowo spekulacyjne a sa tez bardzo bezpieczne (moze interesuje Cie sprzedaz czasu? nic prostszego i bardzo bezpieczna strategia):
@SwiatWedlugAndrzeja: akurat odwrotnie. Jest coś takiego jak pozycja syntetyczna. 1 sprzedany PUT ATM + 1 kupiony call ATM = 100 akcji w portfelu. Ryzyko - identyczne Zachowanie kursu - identyczne (tylko trzeba pamiętać, ze przy opcji jesteś ograniczony czasowo) Jedyna różnica, że kupując 100 akcji TSLA potrzebujesz 15500usd, a pozycję na opcjach otwierasz w okolicy 0USD (kupujesz calla za pieniądze z sprzedanego PUTa). Oczywiście broker zablokuje depozyt, ale dużo niższy
Zastanawiam się co zrobić dalej.
Więc biorę po 500 dogecoinów i słucham państwa! #cozrobic
#gielda #opcje #tsla
źródło: Screenshot from 2023-01-26 15-50-54
Pobierzźródło: Screenshot from 2023-01-26 16-05-25
Pobierzalbo chodz na discorda, ja gram glownie ja opcjach, poswiecilem im 2 lata, sa strategie typowo spekulacyjne a sa tez bardzo bezpieczne (moze interesuje Cie sprzedaz czasu? nic prostszego i bardzo bezpieczna strategia):
https://discord.gg/prUVgzA9
@anonimowy_programista tez zapraszam
Ryzyko - identyczne
Zachowanie kursu - identyczne (tylko trzeba pamiętać, ze przy opcji jesteś ograniczony czasowo)
Jedyna różnica, że kupując 100 akcji TSLA potrzebujesz 15500usd, a pozycję na opcjach otwierasz w okolicy 0USD (kupujesz calla za pieniądze z sprzedanego PUTa). Oczywiście broker zablokuje depozyt, ale dużo niższy