Aktywne Wpisy
ziumbalapl +109
Zajączkowska znowu dała popis XDDDDDDD
#bekazprawakow #neuropa #heheszki #patologiazewsi #lgbt #bekazpodludzi #polityka
#bekazprawakow #neuropa #heheszki #patologiazewsi #lgbt #bekazpodludzi #polityka
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Jak żyje, w żadnym innym kraju nie widziałem tylu "lizingowych biznesmenów" - młodych wilków w BMW czy Audi, właścicieli interesów budek z bubble-tea czy jakichś homestagerów w tesli z kwiatkiem doniczkowym i butelką wina do zdjęć jako narzędzia pracy. Ich zysk opierał się wyłącznie na darmowym pieniądzu plynącym jak rzeka w ostatnich latach.
Sprawy mają się zupełnie inaczej w równoległym świecie, opartym na ciężkiej pracy, pokorze i skromności.
Wejdźcie do jakiegoś popularnego "chińczyka" który świątek-piątek #!$%@? z pomocą swej rodziny pysznego kurczaka w 5 smakach za 20-kilka PLN.
Jak to się mówi, gdyby nie dziewczyny w środku to palca nie dałoby się nawet wsadzić, taki ruch w biznesie.
Podczas gdy wytatuowany Mariusz płacze, że nikt nie kupuje ani gofra z cukrem pudrem za 18PLN ani kraftowego burgera za 50PLN to ów chińczyk ledwo znający polski pewnie się głowi, co się #!$%@?ło że ma taki ruch jak nigdy i w końcu będzie miał troche więcej hajsu by mógł zainwestować w zadaszony taras przed swoją budą.
Polska to jeszcze nie Palm Beach, wielu chciałoby tak żyć, jak w filmach i w wieku 30-kilku lat być na pół-emeryturze ale jest to nierealne. Na szczęście kredyt się skończył i wracamy do rzeczywistości, w której pieniądze biorą się z pracy a nie z powietrza i ci którzy pracowali wyjdą z tego zwycięsko.
#nieruchomosci #finanse #ekonomia #gastronomia #gospodarka #takaprawda #kredyty #pieniadze
w sumie racja
zgadzam się z tobą
#!$%@?ć kraftowe burgery, tylko pan chińczyk
@zielony_goblin: aż mi się studia przypomniały
nie zgadzam się, koło mnie pizzeria jedna z tańszych w okolicy się zamyka, burgerownia z cenami jak w marcu też padła
tak pis wszystkich #!$%@? jak się da a mimo to jakoś interesy się tak ludziom masowo nie sypią, a jak już to najczęściej takie co nie stoją długo, czyli jednak kto ma łeb na karku to się umie utrzymać nawet jak mu caly rząd sra na łeb
cena to nie wszystko mireczku, może w powiecie ale w dużym mieście liczy się calokształt
Bo w Polsce liczą sie koszta, a nie zysk.
Nowe audi w leasingu, SUV dla żony, dziciakom ajfony itd.
Kij że firma to jakaś tancbuda czy inny mikrojanuszex ale trzeba wszystko zrobić żeby mieć koszta, a nie zyski ( ͡º ͜ʖ͡º)
Potem przychodzi lekkie zachwianie rynku, trochę chudszy czas i dochodzi do wielkiego #!$%@?.
Kapitał tworzy się latami, a Polacy by chcieli być rekinami biznesu
coś w tym jest, mam sporo znajomych takich samozatrudnionych byznesmenów na b2b, jakiś gównozawód typu Agile kałcz czy homestager, kawalerka w kredycie ale panisko musialo wziąć BMW X5 w lizingu bo he he no wiesz koszty som ważne jak sie jest własnym szefem chrum chrum.
Mam wrażenie, że strasznie generalizujesz i jakaś straszna ojkofobia bije z tego wpisu.
Kebaby 20+? Nie wiem gdzie jadasz, ale pewnie w złotych tarasach i bierzesz XXL jak ulaniec xD
@Krzysztof53647: jakbym słuchał jakiegoś influencera z tiktoka, a rzeczywistość jest taka, że wielopokoleniowe piekarnie, pizzerie czy zwykłe budy z kebabem, które latami oferowały swoje usługi upadły. Powód jest dość prosty - ciągle rosnące koszty, których nie sposób pokryć z przychodu
.
.
raczej politowanie, bo oni teraz płaczą bo raty i lizing ciśnie ale zamiast zainwestować w swój biznes to woleli kupić drogie auto bo lubią się pokazać.
A chińczyk jeździ starą Insygnią xD
ament
Mieszasz dwie różne sprawy i glupity prawisz.
Piekarnie upadły z racji kosztów opalania pieców piekarniczych z racji manipulacji cenamy spółek skarbu państwa.
Mikrojanuszexy padają przez swoją głupotę, chciwość, brak inwestycji oraz życie ponda stan.
Tani kredyt i duża ilość łatwej gotówki na rynku ostatnimi czasy, mówi ci to coś?
Komentarz usunięty przez autora
@zielony_goblin: tylko gówno z cukrem i glutaminianem. pycha!1