Aktywne Wpisy
TSR44 +347
ATAT-2 +418
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
#pracbaza #januszex
Zawsze zaznaczam, że nie robię tego. Zachęcam jednocześnie do zawarcia w umowie aneksu, że dyżury nadgodzinowe są 3xpłatne. Na razie się nie zgodzili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HIMARS: ale rozumiesz, kolchozbiku, że takie dyżury w czasie wolnym od pracy przy telefonie są normalnie płatne? A gdybym był funkcjonującym alkoholikiem i po pracy walił w gaźnik do odciny to co? Też mam odbierać? XD Ja wiem, że przykład debilny, ale nie może być takiej sytuacji, że ktoś
Wynegocjowaliśmy płatne dyżury wynagradzane za czas oczekiwania pod telefonem + dodatkowo płatne w przypadku każdej rozpoczętej godziny od odbierania.
@hermetyczniee: to jest niestety ta słynna „dyspozycyjność”
@HIMARS: śmieszne, bo pracuje właśnie w taki sposób, a na pieniądze i szacunek w pracy nie narzekam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps. Smutne, że jakieś standardy korporacyjne dla Europy wschodniej uważasz za coś dzięki czemu jesteś odpowiedzialny oi